Evenimentul Zilei > Social > Arsenie Boca și ADEVĂRUL SUPREM. Miturile au fost SPULBERATE. Ce obișnuia să spună PĂRINTELE s-a ADEVERIT
Arsenie Boca și ADEVĂRUL SUPREM. Miturile au fost SPULBERATE. Ce obișnuia să spună PĂRINTELE s-a ADEVERIT

Arsenie Boca și ADEVĂRUL SUPREM. Miturile au fost SPULBERATE. Ce obișnuia să spună PĂRINTELE s-a ADEVERIT

Părintele Arsenie Boca face dezvăluiri incredibile despre cele mai des întâlnite motive pentru care cuplurile nu se înțeleg și ajung la divorț.

Multe cupluri nu-și găsesc niciodată fericirea și totuși se întreabă cu ce au greșit în viața aceasta. Părintele Arsenie Boca ne vorbește despre 10 motive pentru care cuplurile nu au liniște în casă, scrie Antena1.

1. Sunt oprite de la căsătorie următoarele categorii de oameni: nebunii, îndrăciţii, bețivii, slabii de minte şi cei cu boli lumeşti, rudeniile de sânge până la gradul opt. (verii de-al IV-lea grad îi îngăduie pravila bisericească, dar am văzut şi la depărtarea asta copii însemnaţi cu păcatul amestecării de sânge şi cu sănătatea zdruncinată pentru totdeauna), cei prea deosebiţi cu vârsta (depărtarea cea mai mare ce poate fi îngăduită este de şapte ani, ce trece peste aceasta dovedeşte patima desfrânării care se răzbună).

2. Văduvii să ia văduve.

3. Vârsta îngăduită pentru fete: de la 18-20 ani, iar pentru băieţi spre 25 de ani. Adică o vârstă la care să priceapă pe ce cale merg şi cum trebuie să meargă.

4. Căsătoriile făcute cu sfatul, cu sila părinţilor, care socoteau averea – patima lăcomiei – n-au dus la sfârşit bun. Averea, toată s-a împrăştiat.

5. Cercetaţi ce purtări au avut părinţii, cei patru bunici, străbunicii, căci aşchia nu sare departe de butuc (trunchi).

6. Nu începeţi căsătoria cu păcatul, că siliţi Taina lui Dumnezeu, şi-L veţi avea împotrivă.

7. Iată de ce trebuie fecioria nestricată să o aibă şi feciorii. Faceţi bine şi ţineţi post osteniţi-vă trupul să nu azvârle şi… este Dumnezeu, care ajută pe toţi cel ce zice: „Doamne, ajută-ne!”.

8. Întăriţi-vă cu Sfânta Împărtăşanie, şi nu se poate să nu se poată.

9. „Împlinirea oricărui instinct al firii e însoţită de o plăcere. Omul, numai omul, din toate vieţuitoarele, vrea să despartă funcţia biologică a instinctului în două: vrea să separe rostul instinctului de plăcerea ce-l însoţeşte, alegându-şi plăcerea şi refuzându-i rostul”. Asta se aplica instinctelor primare : de inmultire/reproducere si de supravietuire ( mancare, bautura, odihna…) Plăcerea, căutată numai pentru ea însăşi, cheamă repetarea din ce în ce mai deasă a actului, până ce ajunge la distrugerea sistemului nervos. Mai mult chiar: ea aprinde organismul şi-l împinge până dincolo de posibilităţile sale funcţionale; ea provoacă frângerea oricărei cenzuri morale şi-şi duce supuşii până la doaga nebuniei.

10. Să vă doriţi copii de la început, din tinereţe, până ce părinţii nu s-au hodorogit de grijile vieţii şi de alte păcate, căci sunt mai ageri şi de mai multă nădejde în viaţă.