Arme antice din epoca romană, descoperite într-o pădure din Polonia

Arme antice din epoca romană, descoperite într-o pădure din Polonia Descoperire. Sursa foto: https://www.facebook.com/permalink.

Arme antice din timpul Imperiului Roman au fost descoperite într-o pădure din Polonia. Tezaurul cuprinde  vârfuri de lance, topoare și trei obiecte care nu au fost încă identificate.

Cincisprezece arme antice aparținând probabil „triburilor barbare” din timpul Imperiului Roman au fost descoperite într-o pădure din estul Poloniei. Descoperirea, descrisă de un muzeu local drept „senzațională”, include vârfuri de lance, topoare și trei obiecte care nu au fost încă identificate.

Arme antice din epoca romană u fost descoperite în Polonia

Tezaurul, datând probabil din epoca romană, prezintă mai multe tipuri de arme. Toate aceste obiecte din fier, pline de noroi şi corodate au fost găsite la mică distanţă unele de altele.

Może być zdjęciem przedstawiającym ryba z frytkami i paluszek chlebowyArme antice din epoca romană. Sursa foto: Facebook

Ne puteți urmări și pe Google News

Elementele au fost găsite într-o zonă mlăștinoasă a unei păduri din apropierea orașului Hrubieszów.

„Câteva kilograme de fier corodat și plin de noroi au fost împachetate în siguranță și scoase din pădure. Vor fi curățate apoi se va determina natura lor”, a declarat Dariusz Kopciowski.

Może być zdjęciem przedstawiającym paluszek chlebowy i smardzArme antice din epoca romană. Sursa foto: Facebook

Odată ce au început să le curețe, grupul și-a dat seama rapid că sunt de natură arheologică și a contactat muzeul municipal din Hrubieszów.

„Cel mai probabil avem de-a face cu armele folosite de triburile barbare în timpul Imperiului Roman, poate cu cultura Przeworsk”. Este declaraţia pe care a făcut-o muzeul.

Este una dintre cele mai interesante descoperiri din ultimii ani

Acesta este numele dat unei culturi care a existat în zona a ceea ce este acum Polonia între secolul al III-lea î.Hr. și secolul al V-lea d.Hr. Poartă numele orașului polonez Przeworsk, lângă care au fost găsite primele artefacte identificate cu cultura Przeworsk.

Brak dostępnego opisu zdjęcia.Arme antice din epoca romană. Sursa foto: Facebook

„Aceasta este, fără îndoială, una dintre cele mai interesante descoperiri din ultimii ani”, a spus muzeul, care a remarcat că nu există situri arheologice cunoscute în zona descoperirii.

Având în vedere numărul de obiecte descoperite și faptul că în apropiere nu au fost găsite fragmente de os sau de ceramică, „totul indică faptul că cineva a colectat în mod deliberat aceste elemente, apoi le-a aruncat în mlaștină”, spune reprezentantul muzeului.

Brak dostępnego opisu zdjęcia.Arme antice din epoca romană. Sursa foto: Facebook

Acum vor fi examinate cele cincisprezece arme găsite în pădure și se va determina o estimare mai precisă a vârstei și provenienței acestora. În primăvară, cercetătorii plănuiesc să efectueze cercetări mult mai detaliate ale zonei în care au fost găsiți, scrie notesfrompoland.com.