A furat 2,3 milioane de lei din tezaurul băncii, la îndemnul prietenilor de pe internet
- Maria Dima
- 11 ianuarie 2024, 14:28
Șefa unei subdiviziuni din cadrul unei bănci comerciale din Republica Moldova este cercetată de CNA într-un dosar de delapidare a averii străine. Aceasta și-a recunoscut vina și este cercetată în stare de libertate.
CNA Moldova a transmis că femeia este bănuită de sustragerea a 135. 000 de dolari din tezaurul băncii, echivalentul a peste 2,3 milioane de lei.
”Cauza penală a fost pornită pe 4 ianuarie 2024, iar ieri au fost operate percheziții la domiciliul acesteia în vederea fortificării probatoriului. În fapt, femeia este bănuită că, la îndrumarea unor persoane, cu care ar fi făcut cunoștință pe o rețea socială, abuzând de funcția sa de șefă a secției operațiuni de casă, ar fi sustras suma de 135 000 de dolari. Bănuita își recunoaște vina pe deplin”.
În prezent, femeia este cercetată în stare de libertate, conducerea urmăririi penale fiind asigurată de Procuratura Municipiului Chișinău.
CNA Moldova a intrat în permisele auto
CNA Moldova a mai anunțat că un fost angajat al unei școli auto din Hîncești a fost reținut, miercuri, într-un dosar de trafic de influență. Bărbatul este bănuit că ar fi pretins și primit mijloace financiare ilicite pentru organizarea perfectării unui permis auto.
Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi pretins și primit 1.000 de euro de la un bărbat, susținând că ar avea influență asupra responsabililor de la Secția Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto (SÎTCCA) din Hîncești și că îi poate determina să-l favorizeze la examenele practice pentru categoria B.
La domiciliul și în automobilul bănuitului au avut loc percheziții, în urma cărora au fost ridicate mijloace bănești, presupus a fi dobândite din activitate infracțională. În prezent, persoana este reținută pentru 72 de ore și plasată în izolator.
Procuratura Municipiului Cahul asigură conducerea acțiunilor de urmărire penală.
”Amintim că, în anul 2023, a fost documentată o schema de corupție la eliberarea permiselor de conducere, în care au fost vizați angajați ai Agenției Servicii Publice (ASP), din oficiul Hîncești și intermediari.
Persoanele cercetate ar fi acționat coordonat, susținând că ar avea influență asupra angajaților Secţiei Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto (SÎTCCA) din Hîncești și că îi pot determina să favorizeze candidații să susțină probele teoretice și practice. Astfel, sumele pretinse pentru un permis variau între 300 și 1200 de euro. O schemă similară a fost documentată și în mai multe oficii teritoriale din nordul țării”, se arată într-un comunicat al CNA.