Armata ucraineană a respins atacurile din Kramatorsk. Noi pierderi pentru forțele rusești

Armata ucraineană a respins atacurile din Kramatorsk. Noi pierderi pentru forțele rusești Sursă: Vadym Farion | Dreamstime.com

Forțele Armate ucrainene au respins asaltul invadatorilor în regiunea Kramatorsk. Rușii au suferit pierderi și s-au retras. De asemenea, Forțele Armate ale Ucrainei au oprit asaltarea teritoriului Centralei Termoelectrice (TPP) Vuhlehirsk.

Forțele ruse au lansat atacuri pe frontul Kramatorsk. Armata a încercat să își îmbunătățească poziția tactică pe frontul Verkhnokamianske. Totuși, soldații ucraineni au întâmpinat inamicul și au provocat pierderi semnificative. Astfel, armata rusă a plecat „în panică”.

În general, pe frontul Donețk, ocupanții continuă să își concentreze principalele eforturi asupra zonelor Kramatorsk și Bakhmut, iar încercările de a stabili controlul asupra teritoriului Centralei Vuhlehirsk sunt în desfășurare, dar nu au reușit. Trupele de recunoaștere ruse au încercat să identifice punctele slabe ale apărării ucrainene din jurul orașelor Soledar și Pokrovsk, însă au fost detectate de militarii ucraineni și i-au ucis pe ruși.
Forțele de apărare ale Ucrainei provoacă pierderi armatei ruse în toate direcțiile în care lupta este în desfășurare. De asemenea, armata ucraineană este pregătită pentru orice schimbare în mediul operațional. În unitățile trupelor ruse de ocupație, cazurile de dezertare și nesupunere deschisă față de comandă sunt tot mai fixe. "Credem în forțele armate ale Ucrainei! Împreună vom învinge!", se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Război Ucraina 

Agresiunile militare împotriva Ucrainei au început în dimineața zilei de 24 februarie. Atunci, liderul de la Moscova, Vladimir Putin, a ordonat trupelor rusești să înceapă operațiunea militară specială. Scopul declarat al lui Putin este de a denazificare regiunile locuite de ruși din Ucraina. Câteva minute mai târziu, rachete și raiduri aeriene au lovit întreaga țară, inclusiv capitala Kiev. A urmat o invazie terestră de amploare din mai multe direcții.

De la începutul războiului, armata rusă a pierdut o mare parte din armamentul său. Cea mai grea lovitură primită de ruși a fost scufundarea navei Crucișătorul Moskva. Astfel, Rusia a fost nevoită să recurgă la folosirea tancurilor T-62. Sunt considerate tancuri de epocă deoarece ele au început să fie fabricate începând cu anul 1961. Ultimele versiuni ale T-62 au fost construite în 1983. La începutul agresiunilor, armata rusă dispunea de 2.840 de tancuri de luptă.

Ne puteți urmări și pe Google News