Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT Constanța au efectuat , în urmă cu două zile, șapte percheziții la Constanța și Ovidiu. Acțiunea a vizat 12 persoane, dintre care și o femeie, cu vârste cuprinse între 20 și 65 de ani, bănuite de comiterea infracțiunilor de trafic de minori, proxenetism și folosirea prostituției infantile, fapte săvârșite începând cu 2017, pe raza județului Constanța.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2017 inculpaţii au  recrutat  mai multe tinere, printre care și două minore în vârstă de 14 respectiv 16 ani, de pe raza județului Constanța, pe care le-au exploatat sexual la stradă ori în diverse locații închiriate, obținând în acest mod beneficii patrimoniale de pe urma activității de prostituție. Cu ocazia  percheziţiilor au fost identificate și cele două minore traficate

În urma perchezițiilor, au fost confiscate două autoturisme, sume de bani în lei și valută, precum și alte mijloace cu valoare probatorie în cauză.Din cele 12 persoane duse la sediul DIICOT pentru audieri, șase au fost reținute pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, proxenetism și folosirea prostituției infantile, față de alte două persoane fiind luată măsura controlului judiciar. Ulterior, Tribunalului Constanța a emis pe numele a patru dintre suspecți, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, față de alți doi fiind luată măsura arestului la domiciliu.

 

Citește și: