Evenimentul Zilei > Actualitate > Arde pământul în România! Luptă contra cronometru cu flăcările întinse pe zeci de hectare
Arde pământul în România! Luptă contra cronometru cu flăcările întinse pe zeci de hectare

Arde pământul în România! Luptă contra cronometru cu flăcările întinse pe zeci de hectare

Finalul de săptămână le-a dat mult de lucru pompierilor din mai multe județe care s-au confruntat cu puternice incendii de vegetație. Focul a afectat mai multe suprafețe agricole.

Mai multe incendii puternice de vegetație uscată au izbucnit la acest sfârșit de săptămânp în mai multe zone. Au fost afectate suprafețe întinse de teren agricol din județele Dolj, Dâmbovița și Buzău. Pompierii care au intervenit au avut de furcă multe ore până când au reușit să izoleze și să stingă flăcările. Din fericire, focul nu a ajuns și la gospodăriile oamenilor, care au fost protejate.

Un incendiu a izbucnit în județul Buzău și s-a extins pe o suprafață de 400 de hectare de teren agricol, situate pe raza mai multor localități. Incendiu s-a extins cu rapiditate, iar pentru a-l opri a fost nevoie de intervenția pompierilor din municipiul Buzău și din Râmnicu Sărat.

Sursa foto. realitatea de buzau

Pompierii au fost sesizați sâmbătă, în jurul orei 14.30, iar lupta cu focul a durat până spre miezul nopții, în jurul orei 23.30. Pompierii buzoieni au acționat pentru stingerea focarelor, ce s-au întins, din cauza condițiilor meteo favorizante, pe raza mai multor localități.

Cu toate că zonele unde incendiul a avut loc sunt greu accesibile, pompierii au reuşit să potolească flăcările în marea majoritate.

Flăcările au afectat 100 de hectare în Dolj

În județul Dolj, localnicii s-au implicat în stingerea incendiului, speriați că focul va ajunge până la gospodăriile lor. Aceștia au sărit în ajutorul pompierilor şi au încercat să potolească incendiul cu lopeţi şi chiar cu o macara. Nu au existat victime, iar focul a fost oprit la timp, înainte să producă pagube.

Incendiile de vegetaţie uscată din Dolj au avut loc în comunele Coțofenii din Față și Braloştiţa. De aici, focarele s-au extins pe o suprafață de 100 de hectare ajungând până în județul Gorj.

sursa foto. Realitateadebuzau.ro

Incendiu devastator la Târgoviște

Un alt incendiu devastator a izbucnit şi în Târgovişte, pe aleea Mănăstirea Dealu. Focul a pornit de pe un deal, din apropierea caselor şi ameninţa să ajungă până la gospodării. Extinderea a fost favorizată de vântul care a bătut cu putere. Focul a fost stins de pompieri, după câteva ore.

Localnicii spun că astfel de incidente sunt frecvente, în această perioadă, din cauza celor care își curăță grădinile. Aceștia preferă să dea foc vegetației uscate și gunoiului, astfel încât să nu depună foarte mare efort. Focarele nesupravegheate scapă de sub control și se extind rapid, mai ales atunci când bate vântul. Autorii sunt greu de găsit şi astfel scapă fără niciun fel de sancţiune, deși legea prevede amenzi destul de dure.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: