Evenimentul ZileiActualitateUn polițist din Buzău are apucături șocante. Poliția Română, afectată de încă un scandal

Un polițist din Buzău are apucături șocante. Poliția Română, afectată de încă un scandal

Un polițist din Buzău are apucături șocante. Poliția Română, afectată de încă un scandal
Imaginea Poliției Române a fost din nou grav afectată din cauza comportamentului unui polițist din Buzău, căruia nu i-a păsat că poartă uniforma unei instituții aflate în slujba cetățeanului.

Primele probleme create de polițist au apărut după ce a vizitat niște prostituate fiind îmbrăcat în uniformă. Ulterior, el a provocat un accident rutier și a refuzat prelevarea mostrelor biologice.

În cele din urmă, el a fost reținut pentru 24 de ore, iar în faţa anchetatorilor şi a presei a declarat că este sub influența unui tratament psihiatric. Conform ultimelor informații, el a apelat la prostituate a în noaptea de miercuri spre joi.

Accidentul rutier pe care l-a provocat a fost înregistrat sâmbătă, în apropierea orașului Râmnicu Sărat. Pe fondul consumului de băuturi alcoolice, el a pierdut controlul volanului, iar mașina lui a lovit două autoturisme staționate.

Din fericire, nu au existat victime. Polițistul cercetat disciplinar are 36 de ani. „Din primele date de la faţa locului a reieşit că, în timp ce conducea pe direcţia Râmnicu Sărat către Buda, un şofer în vârstă de 36 de ani, din Râmnicu Sărat, a intrat în coliziune cu două autovehicule, staţionate.

Dosar penal pentru polițistul teribilist

foto: arhiva EVZ

Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale″, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău. Când au solicitat testarea cu aparatul etilotest, oamenii legii au fost refuzați de colegul lor.

Drept urmare, a fost întocmit dosar penal pentru refuzarea sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fiind sesizați și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat.

Reprezentanții IPJ Buzău au mai transmis bărbatul care era agent de poliţie de 6 ani era deja cercetat disciplinar, în urma unui incident în care a fost implicat în noaptea de 12 spre 13 ianuarie:

„Precizăm că încă din data de 13 ianuarie, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a dispus cercetarea disciplinară cu privire la agent, iar în această seară, s-a dispus o nouă cercetare disciplinară, urmând ca în perioada imediat următoare să fie sesizat Consiliul de Disciplină în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Menţionăm că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău se delimitează de astfel de comportamente şi pune în aplicare prevederile legale în materie disciplinară în condiţii fermitate maximă.″


Accesează: