Arbitrul Alexandru Tudor l-a făcut pe Sabău să se gândească la emigrare

Arbitrul Alexandru Tudor l-a făcut pe Sabău să se gândească la emigrare

Steaua a câştigat la Târgu-Mureş un meci în care arbitrul a ţinut să se remarce făcând risipă de cartonaşe galbene şi roşii. "Roş-albaştrii" au fost salvaţi în prelungiri de "renegatul" Bilaşco.

Steaua şi-a arătat încă o dată limitele, în partida câştigată sâmbătă, în deplasare, cu FCM Târgu - Mureş, scor 1-0. Deşi a evoluat în ultimele 20 de minute cu doi oameni în plus, echipa din Ghencea s-a impus abia în prelungiri, graţie golului marcat de Marius Bilaşco. Steaua n-a jucat nimic, dar acest fapt nu mai surprinde, ci a devenit o obişnuinţă.

Salvarea "roş-albaştrilor" a venit de la fostul atacant al Unirii Urziceni, unul dintre fotbaliştii pe care Gigi Becali îl trecuse deja pe lista neagră, decis să-l dea afară în pauza de iarnă. "Bilaşco, una-două se aruncă pe burtă. Măcar nu te mai arunca, fiindcă te faci de râs", a tunat Gigi Becali, nu cu mult timp în urmă.

După partida de la Târgu-Mureş, fostul oier şi-a schimbat radical opinia: "Bilaşco şi-a spălat toate păcatele cu acest gol".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Vreau să plec din România"

Arbitrul Alexandru Tudor a enervat din nou pe toată lumea cu stilul său rigid de a conduce jocul, făcând iarăşi exces de cartonaşe. "Brad Pitt" a ajuns primul în topul celor mai intransigenţi "fluieraşi" din Liga I, cu nouă eliminări dictate doar în acest campionat.

La meciul de la Târgu-Mureş, Tudor i-a trimis mai repede la vestiare pe Bruno Fernandes şi pe Ciprian Vasilache, pe ambii pentru intervenţii cu talpa, iar pe Eric Bicfalvi şi pe Bruno Topici - pentru lovituri cu cotul. Măsurile luate la infracţiunile comise de Topici şi de Bicfalvi au fost radicale, deşi astfel de faze se petrec foarte des în timpul meciurilor. Tudor ar fi trebuit mai degrabă să-l elimine pe Tănase, care l-a călcat voit pe ex-rapidistul Vasilache, în minutul 21.

Bucureşteanul a acordat alte 11 cartonaşe galbene, stârnind mânia ambelor tabere. "Centralul" nu s-a oprit. El a ţinut să arate tuturor că e un personaj important şi, în consecinţă, i-a mustrat pe fotbalişti după faulturi normale de joc.

Cel mai virulent critic a fost Ioan Ovidiu Sabău, tehnicianul ardelenilor. "Ăsta nu mai e fotbal, e o mizerie! Dacă o să am ocazia de a pleca la iarnă, o să mă duc într-un campionat în care doar fotbalul contează, nu alte interese. Aici totul e pentru bani. Sunt interese mari. Când se întâmplă lucruri ca acestea, poţi ajunge la concluzia că se decide dinainte cine se bate pentru titlu şi cine trebuie să cadă", a răbufnit Sabău, altfel un personaj cumpătat.

"Moţul" e convins că Tudor a avut temă să pună umărul la succesul grupării din Ghencea: "Găsea el o soluţie, oricum pierdeam meciul. Dacă nu ne elimina jucătorii, dădea un penalty, şi tot Steaua câştiga. Cu siguranţă, Tudor nu va fi sancţionat", a acuzat Neluţu.

Stelistul Pablo Brandan a sărit şi el la gâtul lui "Brad Pitt": "Arbitrul ne-a supărat şi pe noi, şi pe adversari".