Evenimentul Zilei > Actualitate > Arafat se simte persecutat. „Încercarea de a lega cu orice preț numele meu de orice este negativ…”
Arafat se simte persecutat. „Încercarea de a lega cu orice preț numele meu de orice este negativ…”

Arafat se simte persecutat. „Încercarea de a lega cu orice preț numele meu de orice este negativ…”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a comentat prevederile legii privind carantinarea și izolarea care a fost adoptată la Senat, precizând că actul normativ va permite autorităților să intervină prompt și eficient.

Raed Arafat a făcut o serie de precizări cu privire la legea adoptată în Parlament, într-o lungă postare pe Facebook, arătând că aceasta nu nu dă puteri discreționare nimănui.

„Nici nu s-a publicat Legea și au început atacurile impotriva ei și a persoanei mele parcă eu sunt cel care a scris-o singur, a dezbătut-o singur și a votat-o singur. Încercarea de a lega cu orice preț numele meu de orice este negativ și orice este neplăcut în relație cu COVID-19 este evidentă, mai ales în ultima perioadă”, a scris șeful DSU în comentariu postat pe Faqcebook.

Raed Arafat a respins toate acuzațiile și insinuările potrivit cărora, deciziile autorităților pentru combaterea pandemiei de coronavirus ar fi abusive și nejustificate.

„Încercările de a spune că tot ce se face în lupta cu acest virus este un abuz şi nejustificat, încercând să se lege acest aspect de o persoană sau două, reprezintă o încercare de dezinformare a populaţiei şi de a menţine în continuare un curent de opinie negativ faţă de orice acţiune luată la nivel de autorităţi”, a scris Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.

ȘefuL DSU a precizat că noua lege are un conținut complex, iar atribuțiile fiecărei instituții sau persoane implicate în combaterea pandemiei sunt foarte clar prezentate, astfel încât să nu existe confuzii. Drept urmare, Raed Arafat recomandă tuturor celor care au îndoieli cu privire la onestitatea prevederilor din lege să o lectureze cu atenție înainte de a se lansa în comentarii și speculații.

„Doar o citire atentă a legii poate clarifica cititorului ce pârghii de control sunt și ce face fiecare persoană sau instituție”, a arătat Raed Arafat în postarea de pe Facebook.

El a arătat că problemele ridicate în această perioadă de lupta împotriva răspândirii îmbolnăvirilor cu COVID-19 sunt destul de complicate, iar pentru a găsi cele mai bune soluții în vederea rezolvării lor este nevoie de o conlucrare între toate instituțiile statului.

„Problema COVID-19 este una complexă, fiind necesară conlucrarea între noi toţi, de la autorităţi la fiecare individ. Importantă este informarea corectă şi ignorarea minciunilor şi a ştirilor ce nu pot fi confirmate din surse credibile”, a mai scris Raed Arafat în postarea pe care a dedicat-o noii legi.

Legea privind carantina și izolarea a fost adoptată joi seară în Senat, camera decizională în acest caz, după ce actul normativ a suferit mai multe modificări propuse de senatorii din comisia juridică.

După adoptare, proiectul de lege va mai rămâne în Parlament timp de două zile, termen în care se pot formula contestații la CCR. După scurgerea termenului de contestare, legea va ajunge pe masa președintelui pentru promulgare, iar mai apoi va fi trimisă la Monitorul Oficial spre publicare.

Noua lege va intra în vigoare la trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Legea carantinării și izolării a fost votată. Ce-i așteaptă pe români

Românii care merg în vacanță trebuie să știe neapărat asta. Informații noi de la MAE