Apple renunță la politicile sale restrictive. iPhone-urile vor fi reparate mult mai ieftin

Apple renunță la politicile sale restrictive. iPhone-urile vor fi reparate mult mai ieftin Utilizator telefon Sursa Foto: Arhiva EVZ

Compania americană Apple a renunțat politicile sale restrictive în privința reparării smartphone-urilor iPhone. Din luna septembrie, compania va permite service-urilor să repare telefoanele mobile și cu piese folosite anterior pe alte dispozitive.

Apple extinde opțiunile de reparație

Apple permitea acest lucru doar pentru componentele standard care nu nucesită o configurare specială, precum tastele de volum. Dar, din toamna acestui an, tehnicienii Apple vor putea folosi display-uri, acumulatori și camere foto preluate de pe alte telefoane.

Pe lista componentelor care vor putea fi utilizate pentru repararea iPhone-urilor vor fi incluse și sistemele de autentificare biometrică Face ID. Pentru început piesele vor fi folosite doar pentru modele iPhone 15.

Schimbarea este apreciată în rândul utilizatorilor Apple care consideră că gigantul tehnologic a făcut un pas în înainte în relația cu proprii săi clienți. Americanii au fost intens criticați pentru restricțiile în materie de reparare a dispozitivelor inteligente.

Ne puteți urmări și pe Google News
Apple

Sursa foto: Xi Zhang | Dreamstime.com

iPhone devine mai prietenos cu mediul

„Inovațiile în design și fabricație din ultimii doi ani au permis companiei să implementeze această practică fără a compromite siguranța, securitatea sau confidențialitatea utilizatorilor, a declarat John Ternus, vicepreședinte senior pentru Inginerie Hardware la Apple.

Inițiativa face parte din angajamentul compnaiei de crește durat de utilizare a produselor sale și totodată, de a reduce impcatul asupra mediului. În plus, gigantul tehnologic va extinde funcția „Activation Lock”. O funcție care nu va permite repararea iPhone-urilor cu piese de la dispozitiva furate sau pierdute, potrivit mobilissimo.ro.

iPhone

Sursa foto: Arhiva EvZ

Apple pune pe liber 13 modele iPhone

De asemenea, Apple va actualiza funcția de „Istoric Service”. Funcție care permite utilizatorilor să afle dacă dispozitivul a fost reparat cu piese noi sau uzate. În tot acest timp, compania americană a publicat o listă cu dispozitivele care nu vor mai beneficia de actualizare a sistemelor de operare iOS.

Este vorba de 13 modele iPhone și iPad și care au o vechime de peste 13 ani. Utilizatorii care nu sunt dispuși să renunțe la dispozitivele vechi, trebuie să aibă în vedere că telefoanele sunt vulnerabile acum în fața atacurilor cibernetice.