Aplicația care îți aduce pe telefon un întreg laborator școlar

Aplicația care îți aduce pe telefon un întreg laborator școlar Aplicația care îți aduce pe telefon un întreg laborator școlar. Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Un tânăr a inventat o aplicație în care se găsește un întreg laborator școlar. Tinerii pot găsi informații despre biologie, fizică și chimie, iar lecțiile sunt transformate într-un joc.

George Cerchează a inventat aplicația ColabMe, un laborator virtual pentru școli. Această aplicație conține un curriculum școlar de pe partea de științe, adică biologie, fizică și chimie. Aici, tinerii pot face lecții sub formă de jocuri, dar și alte activități.

„ColabMe este o aplicație digitală care simulează echipamentul de laborator din școală și îl oferă în format virtual oricărui elev pe mobil sau pe calculator, folosind realitate augmentată și alte tehnologii noi. Pe lângă asta, are și curriculum școlar de pe partea de științe, adică biologie, fizică și chimie, iar lecțiile sunt transformate într-un joc, unde în loc să primești teme, ești provocat să faci anumite activități”, povestește George Cerchează.

Aplicația în care tinerii învață lucruri noi

În această aplicație, elevii pot construi un circuit pentru a aprinde un bec și au ocazia să repete până reușesc.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Eu mereu am învățat prin experiență, uneori și stricând. Pe calculator, și dacă îți ștergeai tot hard disk-ul, puteai să-l reinstalezi și nu era un capăt de țară. Aș vrea ca și educația să fie la fel de permisivă și accesibilă, mai ales că acum chiar avem tehnologia. Trebuie doar s-o folosim pentru școală”.

Ce l-a inspirat pe inventator

Tânărul a declarat că școala din România nu se bazează pe gândire critică și creativă și că este o mare greșeală. Serialele Dexter și Star Trek l-au inspirat să facă această aplicație pentru elevi.

„Am observat că școala se bazează foarte mult pe memorare, nu pe gândire critică și creativă. Am fost foarte frustrat pentru că nu puteam să mă joc cu echipamente, în timp ce la televizor vedeam că Dexter făcea ce voia, iar Star Trek îmi spunea că oamenii pot să aibă jobul pe care și-l doresc. Am copilărit într-un univers utopic, în care mi se părea normal să ai toate echipamentele astea într-un mediu virtual”, a spus el.

Când va fi lansată

Elevii cu care a testat aplicația în stadiul de prototip au fost încântați. Ei așteaptă cu nerăbdare să învețe cât mai multe informații și să descopere jocurile inventate de George Cerchează. Prima versiune a aplicației va include biologia pentru clasa a V-a, fizica de clasa a VI-a și chimia pentru clasa a VII-a.

„Lansarea din toamna anului acesta s-a mutat pe toamna anului viitor, pentru că ne-a fost destul de greu și să ne autofinanțăm, să dezvoltăm, să testăm și să ne ocupăm și pe partea asta de antreprenoriat”, a spus el în cadrul campaniei ALT-Școala, susținută de BRD Groupe Société Générale.