Apariție surpriză a papei Francisc în centrul Romei. Nimeni nu se aștepta să-l vadă

Apariție surpriză a papei Francisc în centrul Romei. Nimeni nu se aștepta să-l vadă

Papa Francisc a recurs la o stratagemă pentru a lua parte la sărbătoarea Concepției Imaculata, un eveniment tradițional al orașului Roma, care se desfășoară în fiecare an pe 8 decembrie.

Papa Francis a mers de la prima oră, marți dimineața, într-o piață din centrul Romei ca să se roage cu ocazia sărbătorii Concepţiei Imaculate. Aceasta este o sărbătoare tradițională, romană, care este celebrată în fiecare an, în data de 8 decembrie. Papa a recurs la această stratagemă pentru a evita formarea unei adunări populare, în actualul context epidemiologic, din cauza pandemiei de coronavirus, după cum informează AFP.

Ulterior, de la o fereastră a Palatului Apostolic, papa Francisc a explicat de ce a ieșit la o oră atât de matinală ca să se roage. El a menționat că scopul a fost de a „evita riscul de formare a unor adunări publice”, o recomandare formulată de autorităţile naţionale italiene, „care trebuie să fie respectată”.

Astfel, marți dimineață, pe ploaie, suveranul pontif a mers la ora locală 07:00 în Piazza di Spagna pentru a depune trandafiri albi la baza coloanei monumentale dedicată Concepţiei Imaculate, pe care se află o statuie din bronz a Fecioarei Maria.

Ne puteți urmări și pe Google News

Apariție surprizătoare a papei Francisc

Papa Francisc s-a rugat ca Fecioara Maria să vegheze asupra tuturor locuitorilor din Roma şi din lumea întreagă care „sunt slăbiţi de boală şi afectaţi de descurajare”. Sfântul Părinte a părăsit piața după un sfert de oră după cum precizează un comunicat de presă dat publicității de Vatican.

Această tradiţie, celebrată în fiecare an pe 8 decembrie, datează de la jumătatea secolului al XIX-lea, însă sărbătorirea ei a fost anulată în 2020 din cauza epidemiei de coronavirus, care a provocat deja peste 60.000 de decese în Italia.

Pompierii din Roma oferă cu ocazia acestei sărbători coroane de flori Fecioarei Maria, pe care le depun cu ajutorul unei macarale în vârful coloanei, la o înălţime de 27 de metri, în jurul braţelor statuii, unde rămân timp de un an. În acest an, cu puțin înainte de a duce la capăt acest ritual, pompierii au fost extrem de surprinşi să îl vadă pe papa Francisc sosind în proximitatea monumentului la bordul unui mic automobil.

Un an dedicat Sfântului Iosif

Marţi, liderul de la Vatican a decretat un an special dedicat sfântului Iosif, soţul Fecioarei Maria. Într-o scrisoare apostolică, papa Francisc afirmă că pandemia de coronavirus a evidenţiat importanţa oamenilor obişnuiţi, precum personajul biblic Iosif, un muncitor, un soţ şi un tată, „omul care trece neobservat, omul cu o prezenţă cotidiană, discretă şi ascunsă”.

Papa Francisc şi-a exprimat încă o dată recunoştinţa faţă de „medicii, infirmierele, angajaţii din supermarketuri, agenţii de întreţinere, furnizorii de servicii de îngrijire la domiciliu, transportatorii, forţele de ordine, voluntarii, preoţii, călugăriţele şi mulţi alţii care au înţeles că nimeni nu se salvează de unul singur” şi care „sunt pe cale să scrie astăzi evenimentele decisive ale istoriei noastre”.