Evenimentul Zilei > International > Papa Francisc îmbrățișează Marea Resetare: „Îmi amintește de Biblie…”
Papa Francisc îmbrățișează Marea Resetare: „Îmi amintește de Biblie…”

Papa Francisc îmbrățișează Marea Resetare: „Îmi amintește de Biblie…”

Suveranul Pontif a citat într-un mesat pe Twitter lozinca „Build Back Better”, întrebuințată de Joe Biden pentru a promite refacerea Americii după pandemia de COVID.

„Pentru a ajuta societatea noastră să se «construiască la loc mai bine», incluziunea celor vulnerabili trebuie să implice eforturi pentru promovarea participării lor active”, a postat Papa Francisc pe Twitter, joi, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Handicap.

În mesaj, șeful Bisericii Catolice afirmă că găsește expresia „a construi la loc mai bine” destul de impresionantă, subliniind că tema pentru aniversarea de anul acesta este „Construim la loc mai bine: Pentru o inclusivitate a celor cu dizabilități. O lume post-COVID-19 accesibilă și sustenabilă.”

„Găsesc această expresie – «să construim la loc mai bine» – destul de impresionantă. Mă duce cu gândul la parabola din Evanghelie despre casa construită pe piatră sau pe nisip”, a spus Papa.

Un amănununt foarte interesant este că, deși tema Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități era „Building Back Better”, „construind la loc mai bine”, Papa a înlocuit gerunziul cu infinitivul („Build Back Better”) adoptând astfel cuvânt cu cuvânt sloganul electoral al lui Joe Biden și al Marii Resetări.

Săptămâna trecută, Biden și-a lansat site-ul BuildBackBetter.gov, găzduit de un server guvernamental. Anterior, Serviciile Generale ale Administrației (GSA) îl informaseră oficial pe Biden că va primi fonduri de tranziție. Printre acestea, se numără și alocarea unui domeniu guvernamental pentru realizarea unui site de tranziție.

Joe Biden și-a informat despre aceasta urmăritorii de pe Twitter cu mesaj sec, în data de 24 noiembrie.

Noul site expune prioritățile viitoarei administrații Biden, printre care combaterea COVID (inclusiv generalizarea obligativității măștii), refacerea economică (cu detalii minime), egalitatea rasială (inclusiv prin crearea unei „Comisii naționale de supraveghere a poliției”) și combaterea schimbării climatice (în special printr-o creștere spectaculoasă a cheltuielilor publice”.

„Build Back Better” este sloganul Marii Resetări, instituirea de către forțele globaliste a unei Noi Ordini Mondiale.

„Fiecare țară, de la Statele Unite la China, trebuie să participe (la Marea Resetare), și fiecare industrie, de la cele ale petrolului și gazelor la tehnologia digitală, trebuie să fie transformată. Pe scurt, avem nevoie de o Mare Resetare a capitalismului”, scria pe 3 iunie 2020 Klaus Schwab, directorul Forumului Economic Mondial, și principalul teoretician al Noii Ordini, într-un articol publicat pe site-ul FEM.

„Build Back Better” este folosit de adesea de lideri globaliști precum Justin Trudeau, Angela Merkel, Boris Johnson și, iată, Papa Francisc și Joe Biden.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: