Evenimentul Zilei > Politica > Apariție INEDITĂ a noului AMBASADOR al Israelului în România. Este considerat atu-ul serviciului diplomatic (VIDEO)
Apariție INEDITĂ a noului AMBASADOR al Israelului în România. Este considerat  atu-ul serviciului diplomatic (VIDEO)

Apariție INEDITĂ a noului AMBASADOR al Israelului în România. Este considerat atu-ul serviciului diplomatic (VIDEO)

Noul ambasador al Statului Israel în România, David Saranga, și-a pregătit într-un mod inedit venirea la post, în București. A fost filmat un material video în care David Saranga vorbește în limba română. Materialul mai prezintă imagini cu personalitățile lumii cu care s-a întâlnit diplomatul.

Saranga a fost consilier pentru politică externă al președintelui israelian Reuven Rivlin.

Publicația The Jewish Chronicle l-a descris pe diplomat ca „persoana ale cărei campanii rebrand-uiesc Israelul”.

Saranga a fost primul diplomat care a implementat inițiativele guvernamentale de tip Web 2.0, inclusiv primul blog oficial al unei țări, pagină My Space, un canal Youtube, o pagină Facebook și un blog politic.

Saranga s-a născut la 18 februarie 1964 la Tel Aviv și a fost, printre altele, șeful Departamentului de Legătură cu Parlamentul European în cadrul Ambasadei Israelului la Bruxelles, a mai fost consul pentru afaceri publice și media al Israelului în Statele Unite, a fost responsabil pentru imaginea Israelului în SUA și a fost persoana de legătură a Israelului cu media americane.

Președintele Reuven Rivlin i-a mulțumit lui David Saranga pentru devoțiunea cu care și-a exercitat mandatul la Președinție în ultimii ani, declarând că diplomatul israelian este un atu pentru serviciul diplomatic al Statului Israel și pentru diplomația complexă cu Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiță, îl va primi, joi, pe ambasadorul agreat al Statului Israel, David Saranga, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare la sediul MAE.

Însă, înainte de a ajunge la sediul MAE, David Saranga va merge la Memorialul Victimelor Holocaustului unde va depune o coroană de flori în memoria celor 400.000 de evrei care au pierit în timpul Holocaustului din România și pentru a rosti o rugăciune pentru omagierea lor.