Anunţul momentului! Camera Deputaților achiziționează echipament pentru situații catastrofale

Anunţul momentului! Camera Deputaților achiziționează echipament pentru situații catastrofale

Camera Deputaţilor anunţă că stocul de măşti contra gazelor trebuie reînnoit, conform legislaţiei în vigoare şi va achiziționa 600 de măști de gaze, în valoare de peste 250.000 de lei, în cadrul unei licitații publice. Deputații vor să mai cumpere piloni de delimitare a spațiului, echipamente pentru afișare digitală şi calculatoare

Camera Deputaților a precizat într-un comunicat de presă că este vorba de o înlocuire a unor „echipamente vechi”, ca urmare a depășirii termenului de folosire impus de producător şi pentru a aceasta vor reînnoi stocul conform legislaţiei în vigoare. Conform Legii 481/2004 privind protecţia civilă, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, instituţiile publice şi operatorii economici au obligaţia să planifice şi să realizeze asigurarea materială şi financiară a protecţiei civile (art. 63, capitolul VIII, Secţiunea 1).

Înlocuirea echipamentelor vechi (ca urmare a depăşirii termenului de folosire în condiţii optime, impus de producător, precum şi a lipsei de pe piaţă a filtrelor pentru aceste modele) reprezintă o obligaţie a instituţiilor publice, conform legislaţiei în vigoare.

Stocul de măşti contra gazelor, respectiv cel de cartuşe necesare acestora trebuie reînnoite periodic, conform legislaţiei în vigoare, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Camera Deputaţilor referitor la articolele apărute în media cu privire la achiziţionarea a 600 de măşti contra gazelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Camera Deputaților a arătat că suma comunicată în SEAP este de 252.100, 84 lei

Potrivit comunicatului, legea impune instituţiilor publice să prevadă, anual, în bugetul propriu, fonduri pentru cheltuielile necesare desfăşurării activităţilor de protecţie civilă.

Suma publicată în SEAP reprezintă o valoare estimată, preţul final urmând să fie stabilit după depunerea ofertelor, criteriul de contractare fiind preţul cel mai mic, se arată în comunicatul Camerei Deputaţilor.

Conform www.e-licitatie.ro, Camera Deputaţilor achiziţionează măşti de gaze, piloni de delimitare a spaţiului, echipamente pentru afişare digitală, calculatoare. Valoarea estimată a achiziţiei a 600 de măşti contra gazelor este de 252.100,84 lei. Modalitatea de desfăşurare a licitaţiei este online, în procedură simplificată, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.

Valoarea totală estimată a contractului este de 899.159,66 lei

În comunicat se mai arată că deputații mai achiziționează servicii de suport tehnic al echipamentelor de securitate pentru protecţie trafic web, pentru acces la serverul de poştă electronică şi pentru acces la internet a utilizatorilor, în valoare estimată de 394.957,98 lei, şi echipamente informatice (computer portabil intervenţie, staţii de lucru, laptop pentru editare foto-video) - 444.537,83 lei.

100 de echipamente de afişare pentru informatii digitale/receptoare TV, în valoare estimată de 210.000 lei, lucrări de reparaţii la porţile de acces în Palatul Parlamentului şi în diferite spaţii - 2.802.521,00 lei, precum şi accesorii şi componente computere - 261.302,53 lei. De asemenea, Camera Deputaţilor intenţionează să încheie pe 2 ani şi un acord cadru pentru furnizare de materiale, scule şi dispozitive uzuale în valoare estimată de 447.015,13 lei, informează Agerpres.