Evenimentul Zilei > Actualitate > Anunțul MAE. Românii pot intra în Ungaria fără carantină și fără test anti-Covid dacă au certificat de vaccinare
Anunțul MAE. Românii pot intra în Ungaria fără carantină și fără test anti-Covid dacă au certificat de vaccinare

Anunțul MAE. Românii pot intra în Ungaria fără carantină și fără test anti-Covid dacă au certificat de vaccinare

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că autorităţile ungare au revizuit condiţiile de intrare în Ungaria, în contextul pandemiei de COVID-19. Acestea intră în vigoare începând de miercuri.

 

De acum, românii pot intra în Ungaria fără carantină și fără test anti-Covid dacă au certificat de vaccinare.

Astfel, românii care au un certificat de vaccinare împotriva COVID–19 eliberat de autoritățile din România, care atestă efectuarea schemei complete de vaccinare, respectiv a celor două doze (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică), pot intra în Ungaria, fiind exceptați de la măsura carantinei sau de la prezentarea unui test molecular tip PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, informează Ministerul de Externe.

Documentul trebuie să redactat bilingv – în limba română și engleză

Documentul care atestă vaccinarea trebuie să fie redactat în limba română și în limba engleză (document bilingv), să fie eliberat de centrul de vaccinare din România, fără a mai fi necesară îndeplinirea altei formalităţi.

Totodată, MAE precizează că toate celelalte condiții de intrare în Ungaria rămân în vigoare și pot fi consultate la pagina de internet: http://www.mae.ro/node/51934.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: www.mae.rohttp://budapesta.mae.ro/ și reamintește că cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Budapesta: +36 30 535 69 12.

Încă de sâmbătă seară ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto a anunțat pe pagina sa de Facebook că cetăţenii români vaccinați împotriva COVID vor putea intra în Ungaria în baza adeverinței de vaccinare, fără să mai fie nevoiţi să stea în izolare sau să prezinte teste negative.

Decizia vine în contextul în care autoritățile din România au inclus vineri Ungaria pe lista „verde” privind situaţia epidemiologică, astfel că cetăţenii ungari nu mai au restricţii după intrarea în țara noastră.

Grecia, Islanda, Insulele Azore și Madeira sunt doar câteva dintre destinațiile turistice care primesc deja turiștii vaccinați, fără a mai fi nevoie de un test PCR.