Evenimentul Zilei > Economie > Anunț uriaș pentru pensionari. Ministrul a făcut anunțul, când se va vira ajutorul din partea statului
Anunț uriaș pentru pensionari. Ministrul a făcut anunțul, când se va vira ajutorul din partea statului

Anunț uriaș pentru pensionari. Ministrul a făcut anunțul, când se va vira ajutorul din partea statului

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că pensionarii vor beneficia de ajutoarele de 700 de lei de la 1 iunie. Oficialul a mai precizat că banii vin în acelaşi timp cu pensia. Livrările nu vor întârzia.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat că pensionarii cu venituri mici vor beneficia de ajutoarele de 700 de lei în acelaşi timp cu pensia.

„Aceşti bani, 700 de lei pentru fiecare pensionar care are pensia sub 2.000 de lei, vor veni odată cu pensia fiecăruia. Va începe livrarea către populaţie a acestor sume exact în calendarul pe care ştim că se livrează pensiile, începând cu data de 1 iulie”, a spus Marius Budăi, joi, la Palatul Parlamentului.

Marius Budăi a explicat și cum s-a stabilit plafonul: „La începutul anului, am avut un plafon de 1.600 de lei pentru primul pachet social, care a reprezentant atunci pensia medie în România. Am venit ulterior cu o analiză pe care am creat-o şi din cauza evoluţiei preţurilor şi din cauza a ceea ce s-a întâmplat, accentuându-se în unele locuri criza preţurilor din cauza războiului din Ucraina, am decis să implementăm al doilea pachet social, cu acele carduri şi acele vouchere electronice pentru a sprijini populaţia până la sfârşit de an.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu\EEC

Am considerat atunci o categorie vulnerabilă, pensia care se încadrează în jurul pensii medii, acum considerăm că evoluţia preţurilor fiind cea pe care o ştim cu toţii trebuie să depăşim un pic pensia medie. Dintr-o analiză a noastră, 3,2 milioane de pensionari vor beneficia a această nouă măsură”.

Când vor ajunge voucherele de 50 de euro?

Ministrul Muncii nu a uitat nici de voucherele de 50 de euro. Acesta a precizat că după ce vor fi tipărite o parte din carduri ,ele vor fi livrate către populaţie prin Poşta Română.

„Nu aşteptăm ca furnizorii de carduri să tipărească şi să imprime toate cardurile. Pe măsură ce avem loturi de carduri gata imprimate, prin Poşta Română le vom livra, de la începutul lunii iunie, către populaţie.

Putem lua şi situaţia ipotetică în care, dacă până la sfârşitul lunii iunie vor fi persoane care nu vor primi carduri şi le vor primi pe 1 sau pe 2 iulie, asta nu înseamnă că suma aferentă lunii iunie va fi pierdută.

Din contră, dacă pe 1 sau 2 iulie va primi cardul, imediat, a doua zi se va alimenta cardul cu suma aferentă lunii iunie”, a arătat Marius Budăi.