Evenimentul ZileiSocialCum se va acorda ajutorul de 700 de lei pentru pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei. Marius Budăi, Ministrul Muncii, vine cu clarificări

Cum se va acorda ajutorul de 700 de lei pentru pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei. Marius Budăi, Ministrul Muncii, vine cu clarificări

Cum se va acorda ajutorul de 700 de lei pentru pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei. Marius Budăi, Ministrul Muncii, vine cu clarificări
Mai bine de 3 milioane de pensionari români vor beneficia de ajutorul financiar în valoare de 700 de lei, acordat de Guvernul României. Acești bani, destinați pensionarilor cu venituri mai mici de 2.000 de lei, vor fi plătiți o singură dată, în luna iulie. Suma se va regăsi înscrisă și pe cuponul de pensii pe care îl vor primi în luna respectivă.

Ministrul Muncii, Marius Budăi a făcut o serie de precizări în legătură cu ajutorul financiar pe care îl vor primi pensionarii cu venituri mai mici de 2.000 de lei. În valoare de 700 de lei, ajutorul a fost prevăzut în noul pachet de măsuri sociale și economice „Sprijin pentru România” promovat de liderii coaliției de guvernare, luni seară.

Potrivit declarațiilor ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, acest sprijin va fi acordat o singura dată. Plata se va face în luna iulie și se va regăsi înscrisă pe cuponul de pensie aferent.

De acest sprijin vor beneficia, conform anunțului făcut de ministrul Marius Budăi în jur de 3,281 milioane de pensionari români. Statisticile oficiale ale Casei Naționale de Pensii Publice arată că, în luna mai 2022 erau înregistrați 3.281.202 pensionari cu venituri mai mici de 2.000 de lei. Impactul bugetar pentru măsura propusă de guvernanți se ridică la 2,3 miliarde le lei.

În prezent, ministrul Muncii a anunțat că este în lucru actul normativ prin care se vor reglementa toate aspectele privind implementarea acestor măsuri sociale.

sursa: arhivă EVZ

Guvernul a anunțat un nou pachet de măsuri sociale

Luni, 23 mai, Guvernul României a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că reprezentanții coaliției de guvernare vor lansa un nou pachet social. Intitulat „Sprijin pentru România”, acesta are o valoare de 1,1 miliarde euro. Conform anunțului făcut de Guvern, pachetul va cuprinde trei măsuri principale, după cum urmează:

Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

Acordarea unei majorări salariale, reprezentând 25% din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, pentru angajații din sistemul public.

Acordarea unui sprijin unic, în valoare de 700 de lei, pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

Nicolae Ciucă a anunțat noile măsuri de sprijin la energia electrică şi gaze. Ce se va întâmpla după 1 aprilie
Sursă: Vsg Art Stock Photography And Paintings | Dreamstime.com

Măsuri economice propuse de coaliție

În acest context, Guvernul condus de Nicolae Ciucă a anunțat că vor fi implementate și măsuri de ordin economic în vederea consolidării fiscale și pentru respectarea angajamentelor privind deficitul public. Acestea sunt:

Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;

Suspendarea angajărilor la stat;

Creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;

Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR.


Accesează: