Marius Budăi trage un semnal de alarmă! Pensionarii din România vor ajunge la sapă de lemn

Marius Budăi trage un semnal de alarmă! Pensionarii din România vor ajunge la sapă de lemn Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, este de părere că prevederile din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) vor duce pensionarii în pragul sărăciei. Sunt vizați și angajații care urmează să se pensioneze în anii următori

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a tras concluzii sumbre. Confederaţiile naţionale şi europene și-au dat seama că prevederile din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) vin cu scenarii de coșmar pentru pensionari. Acestea prevăd că pensiile românilor nu ar trebui să depăşească 9,4% din PIB până în 2070.

"Secretarul general al European Trade Union Confederation (ETUC), Luca Visentini, susţine, în faţa Comisiei Europene, nevoia de flexibilizare a prevederilor din PNRR în care se menţionează că pensiile românilor nu ar trebui să depăşească 9,4% din PIB până în 2070, poziţie exprimată deja de Ministerul Muncii şi de PSD. Iată că nu doar confederaţiile naţionale, ci şi cea europeană au înţeles că aceste prevederi din PNRR sărăcesc nu doar actualii pensionari, ci şi pe cei viitori.

Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Îi mulţumesc lui Luca Visentini, un mai vechi prieten al României, care a şi participat, la Bucureşti, la evenimentele organizate în perioada cât ţara noastră a deţinut Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene", a scris, vineri, pe propria pagină de Facebook, ministrul Muncii şi Solidarităţîi Sociale, Marius Budăi.

Ce se întâmplă cu pensiile?

Budai s-a consulat și cu reprezentanții Băncii Mondiale, iar aceștia consideră că singura modalitate este majorarea pensiilor. „Am avut discuțîi repetate în care le-am explicat pe cifre raționamentul susținut de PSD de când am luat ministerul că acel 9,4% nu este îndestulător, în primul rând pentru a rezolva inechitățile din sistem, după care să putem majora veniturile seniorilor acestei ţări pentru că, cu inflație sau fără inflație puterea de cumpărare a părinților şi bunicilor noştri este încă mică în România şi mai avem mult de lucru.

Le-am explicat de ce nu poate există o sustenabilitate a sistemului de pensii din România. Le-am explicat că noi avem în ţări Uniunea Europeană între 4-5 milioane de cetăţeni români care au fost pregătiţi în România pe cheltuiala României și care contribuie la PIB-ul altor ţări. Contribuie la sistemele de pensii de acolo şi nu în România. Au înțeles foarte bine de ce avem nevoie de sprijin în mediul de afaceri să atragem acea forță de muncă greu angajabilă.

I-am întrebat şi pe tehnicienii şi pe comisarii din Uniunea Europeană dacă în România este pensia minimă 200 de euro şi salariul minim este 300 de euro pe net, dacă dumnealor ar putea trăi cu 200 sau 300 de euro pe lună.

M-am bucurat să aud de la conducerea Băncii Mondiale că vor fi alături de mine, vor fi alături de seniorii acestei ţări în această reformă“, a mai spus Marius Budăi, la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.

Ne puteți urmări și pe Google News