Anunț important pentru cei care au avut Covid-19! Mare atenție la sechela descoperită recent

Anunț important pentru cei care au avut Covid-19! Mare atenție la sechela descoperită recent sursa: research2reality.com

Cei care au avut Covid-19 au aflat recent, datorită unui studiu publicat în jurnalul medical JAMA Network Open, că pot avea probleme de memorie. Despre sechela care a fost semnalată chiar și la câteva luni după trecerea prin teribila boală infecțioasă s-a aflat că a fost înregistrată la aproape un sfert dintre pacienții care au avut Covid-19.

Sechela postCovid-19 are legătură și cu problemele legate de concentrare. Mai departe vom prezenta concluziile studiului publicat în jurnalul medical JAMA Network Open.

„În acest studiu, am găsit o frecvență relativ ridicată a deficiențelor cognitive la câteva luni după ce pacienții au contractat Covid-19″, a declarat Jacqueline Becker, cercetătoare inclusă în echipa care a realizat studiul.

Așadar, deficiențele în funcționarea executivă, viteza de procesare, codificarea memoriei și reamintirea au fost des întâlnite la pacienții spitalizați din cauza Covid-19. În cadrul studiului, au fost examinați 740 de pacienţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cercetarea a fost condusă la centrul Mount Sinai din New York, iar pacienții au fost testați în perioada aprilie 2020-mai 2021. Toți aveau cel puțin 18 ani. De asemenea, niciunul nu aveau antecedente de demență.

Ce s-a mai aflat despre sechela postCovid-19

Prin urmare, cercetătorii au descoperit că la aproximativ șapte sau opt luni după boală, ei prezentau semne de afectare cognitivă. Și n-a fost doar asta! Ei prezentau și probleme cu memoria.

sursa: flickr.com

De asemenea, a fost afectată inclusiv capacitatea de a stoca amintiri noi, dar şi capacitatea de judecată şi planificare. Au fost probleme mari mai ales în rândul celor care ieșeau des la cumpărături sau care aveau o viață organizată după un program strict.

Profesorul de psihiatrie dr. Helen Lavretsky a descris cel mai bine această situație. El a spus că unii dintre indivizii testați „nu pot funcționa și nu pot gândi, iar memoria lor este afectată”.

Cel mai mare risc de a prezenta semne de afectare cognitivă a fost înregistrat la cei spitalizați pentru Covid-19. Pacienți care au primit tratament în secția de urgență au prezentat și o scădere a funcției creierului.

Unul dintre efectele pe termen lung ale teribilei boli infecțioase Covid-19 este „ceața creierului”, conform businessinsider.com. Mai simplu spus, este vorba despre dificultățile de gândire și concentrare, potrivit datelor Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

În iunie, un studiu care se baza pe informațiile colectate de Biobank în Marea Britanie, arăta că cei care au supraviețuit după ce au fost atinși de o formă gravă de Covid-19 suferă în timp pierderi de materie cerebrală cenușie.