Evenimentul Zilei > Social > Tocilizumab, administrat cu succes la pacienţii cu formă gravă de Covid-19
Tocilizumab, administrat cu succes la pacienţii cu formă gravă de Covid-19

Tocilizumab, administrat cu succes la pacienţii cu formă gravă de Covid-19

Tocilizumab, medicamentul-minune în lupta cu Covid-19! Medicamentul reduce riscul de deces la pacienţii spitalizaţi cu noul coronavirus.
Tocilizumab, administrat cu succes la pacienţii cu formă gravă de Covid-19. Tocilizumab este un antiinflamator care reduce riscul de deces. Este vorba de pacienţii spitalizaţi cu o formă gravă de COVID-19.
Tocilizumab a fost administrat la 25 de pacienţi cărora le-a salvat viaţa, au declarat cei implicaţi în studiul clinic britanic Recovery.

Tocilizumab, medicamentul-minune în lupta cu Covid-19

Studiul arată că tocilizumab scurtează perioada de internare a pacienţilor şi reduce necesitatea ventilaţiei artificiale.

La pacienții spitalizați cu Covid-19 care nu primeau ventilație mecanică, tocilizumab a redus probabilitatea de progresie şi a morții.

„Este o veste excelentă”, a declarat Anthony Gordon, profesor de anestezie şi terapie intensivă la Imperial College London.

Circa 4.000 de pacienţi în stare gravă au fost trataţi cu tocilizumab în Marea Britanie. „Testele precedente asupra tocilizumab au prezentat rezultate mixte”. A declarat Peter Horby de la Universitatea Oxford.

Utilizat pentru artrita reumatoidă, se administrează intravenos

„Tratamentul cu tocilizumab a redus într-un mod semnificativ numărul deceselor: 596 (29%) dintre pacienţii din grupul tocilizumab au decedat în decurs de 28 de zile faţă de 694 (33%) dintre pacienţii din grupul cu îngrijire obişnuită”, o diferenţă absolută de 4 puncte procentuale, conform comunicatului. Aceasta înseamnă că la 25 de pacienţi trataţi cu tocilizumab, ar fi salvată o viaţă în plus.

Studiul a implicat peste 4.000 de pacienţi: jumătate au primit tocilizumab, jumătate au beneficiat de îngrijiri obişnuite. Aproximativ 82% dintre pacienţi luau un steroid, cum ar fi dexametazona. „Utilizat în combinaţie, impactul este semnificativ”, a declarat Martin Landray, participant la studiu.

Tocilizumab medicamentul-minune

„După dexametazonă, aceasta este cea mai importantă descoperire în tratamentul COVID-19 care are un impact asupra reducerii (numărului) deceselor”, a indicat Athimalaipet Ramanan, profesor de reumatologie pediatrică la Universitatea din Bristol, prin Science Media Center (SMC).  Mai multe despre acest medicament eficient în lupta cu noul coronavirus puteţi citi AICI.

Mai mult, 6 bolnavi de COVID-19 de la spitalul „Sant’Anna e San Sebastiano” din Caserta (sudul Italiei) s-au vindecat după ce au fost tratați cu Tocilizumab, un medicament experimental creat în urma colaborării dintre Institutul Pascale și Spitalul Cotugno din Napoli.

Profesorul Paolo Maggi, directorul Unității Operative a Secției de Boli Infecțioase de la spitalului din Caserta, a declarat că sunt 8 bolnavi de coronavirus care se află sub tratament cu Tocilizumab. „Șase s-au însănătoșit deja, dintre care cinci au fost externați, iar unuia i-a fost redusă la jumătate terapia cu oxigen”, a spus doctorul Maggi potrivit La Repubblica.