Evenimentul Zilei > Social > Câţi elevi şi profesori s-au infectat cu Covid-19 în perioada 8 – 11 februarie
Câţi elevi şi profesori s-au infectat cu Covid-19 în perioada 8 – 11 februarie

Câţi elevi şi profesori s-au infectat cu Covid-19 în perioada 8 – 11 februarie

Câţi elevi şi profesori s-au infectat cu Covid-19 în perioada 8 - 11 februarie. Ministerul Educației a anunțat că 244 de elevi și 329 de angajați din sistemul de învățământ au fost confirmați pozitiv.

Câţi elevi şi profesori s-au infectat cu Covid-19 în perioada 8 – 11 februarie. Ministerul Educației a anunțat că 244 de elevi și 329 de profesori au fost confirmați pozitiv. Cifrele sunt după patru zile de la debutul școlii

Aşadar, în doar 4 zile  s-au infectat 244 de elevi și 329 de profesori și angajați. Cu toţii au fost confirmați pozitiv cu Covid-19 până astăzi.

Câţi elevi şi profesori s-au infectat cu Covid-19 în perioada 8 – 11 februarie

Raportul este întocmit până la ora 18,00, a informat joi Ministerul Educaţiei. Sursa citată precizează într-un comunicat de presă că 171 de clase au activitatea suspendată.

„Există 8 județe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (AG, BR, GR, NT, SB, SM, TL și VL). Luând în considerare perioada de incubație, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în școlile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii” , se arată în comunicat.

Numărul mediu al cazurilor confirmate

„Subliniem încă o data că în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars CoV-2 sunt de o importanță majoră triajul epidemiologic, menținerea copiilor simptomatici la domiciliu si anunțarea medicului de familie” , se mai arată în comunicatul Ministerului Educaţiei.

„Incidența cumulată în rândul elevilor pe cele 4 zile de la debutul semestrului al II-lea (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populației generale. În 8 județe nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (Argeș, Brăila, Giurgiu, Neamț, Sibiu, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea).

Luând în considerare perioada de incubație, primele cazuri de SARS – CoV – 2 identificate în școlile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii.

Număr total de cazuri la nivel național:

1. Elevi confirmați în perioada 8 – 11 februarie: 244

2. Clase cu activitate suspendată la data de 11 februarie: 171

3. Angajați confirmați în perioada 8 – 11 februarie: 329.

Subliniem încă o dată că, în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului  SARS – CoV – 2, sunt de o importanță majoră triajul epidemiologic, menținerea copiilor simptomatici la domiciliu și anunțarea medicului de familie”, se mai arată în comunicat.