Evenimentul Zilei > Actualitate > Anunț de ultimă oră pentru toți șoferii. S-au impus aceste restricții
Anunț de ultimă oră pentru toți șoferii. S-au impus aceste restricții

Anunț de ultimă oră pentru toți șoferii. S-au impus aceste restricții

Odată cu venirea celei de-a doua jumătăți a toamnei s-a luat această măsură.

Decizie de ultimă oră luată de reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Începând cu data de marți, 20 octombrie, Transalpina și Transfăgărășan vor fi închise pe sectoarele montane. Această hotărâre a fost emisă în conformitate cu Normativul AND 615-2020 privind circulația rutieră pe drumurile montane.

Astfel, de marți, 20 octombrie, pe DN7C (Transfăgărășan) și pe DN67C (Transalpina), circulația rutieră va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe anumite sectoare:

– DN 7C între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada);

– DN 67C – între km 34+800 (Rânca) şi km 79+200 (Curpat).

Urmează fenomene meteo imprevizibile ce pot apărea în orice moment în aceste zone

Așa cum au anunțat oficialii de la CNAIR, măsura a fost luată pentru siguranța șoferilor. „Precizăm că măsura închiderii circulației rutiere pe aceste secotare de drum a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în aceste zone”, sună anunțul celor de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în cadrul comunicatului publicat vineri.


Transfăgărășanul se redeschide la 1 iulie, dar cu restricții

Transfăgărășanul împlinește 45 de ani


„Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR”, se mai precizează în comunicatul respectiv.

În acest an, Transfăgărășanul a fost deschis la data de 1 iulie.

„Miercuri, 01 iulie 2020, începând cu ora 8:00, circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan, între Piscul Negru şi Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), se va deschide pentru toate categoriile de autovehicule, în intervalul orar 07:00-21:00.

Pentru siguranţa participanţilor la trafic, circulaţia rutieră este interzisă pe timpul nopţii între orele 21:00 – 07:00. Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apariţia de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea”, anunțau la vremea respectivă cei de la CNAIR.