NOC salută „eliberarea lui Ashraf Msallam şi a lui Valentin-Laurenţiu Puşcaşu”, fără a furniza detalii despre împrejurările în care au avut loc răpirea şi eliberarea celor doi angajaţi.

Cei doi ingineri, împreună cu alţi doi libieni, au fost răpiţi pe 14 iulie 2018 de către o grupare armată necunoscută pe câmpul petrolier al-Sharara din regiunea Ubari, situat la aproximativ 900 km sud de Tripoli.

La surt timp după răpire, doi libieni au fost eliberaţi rămânând ostatici în continuare Ashraf Msallam și Valentin-Laurenţiu Puşcaşu.

„Sunt foarte fericit să văd că aceşti oameni sunt de acum în siguranţă şi că s-a încheiat captivitatea lor. Siguranţa angajaţilor şi a muncitorilor este o prioritate (…)” a declarat patronul NOC, Mustafa Sanalla.

De la căderea regimului Gaddafi în 2011, Libia s-a scufundat în haos, iar muncitorii străini şi reprezentanţele diplomatice au fost în mod regulat ţinta atacurilor şi răpirilor din partea miliţiilor sau grupărilor jihadiste.

Structurile petroliere au fost deseori ţinta atacurilor din partea grupărilor armate rivale.

Puşcaşu şi Msallam au fost eliberaţi în cursul nopţii trecute, după care s-au îndreptat spre Benghazi, însoţiţi de membri ai Armatei Naţionale Libiene, care a urmărit operaţiunea, potrivit stiridiaspora.ro