Antonescu despre Orban și Predoiu: Nimeni din gașca lui Traian Băsescu nu se va regăsi în vreo structură

Antonescu despre Orban și Predoiu: Nimeni din gașca lui Traian Băsescu nu se va regăsi în vreo structură

Niciun membru al vechiului Guvern Ungureanu sau apropiat președintelui Traian Băsescu nu se va regăsi în structura de guvern Ponta, a declarat, luni seară, președintele PNL Crin Antonescu. El a dat asigurări că atât el, cât și premierul desemnat, Victor Ponta au avut aceeași părere despre preluarea sau mai bine despre nemenținerea lui Leonard Orban și Cătălin Predoiu în fruntea ministerelor pe care le-au ocupat în timpul guvernării Ungureanu, cel al Afacerilor Europene și cel al Justiției.

“ Eu și domnul Ponta avem aceeași părere. Ca principiu nu colaborăm. Nimeni din gașca  lui Traian Băsescu nu se va regăsi în vreo structură de putere a noastră. De vreme ce  actuala putere a făcut lucruri prost și rău pentru țară, ce rost are să preluăm oameni de la actuala Putere?’ a explicat  Antonescu rezervele sale față de reconfirmarea în portofolii a unor membri din fostul cabinet Ungureanu. Premierul desemnat Victor Ponta a declarat luni că are o listă a miniştrilor din viitorul guvern USL, dar încă nu a avut timp să discute cu cei pe care îi va propune să facă parte din Cabinet şi că speră ca aceştia să nu-l refuze.

“Nici măcar cei care vor fi miniştri nu ştiu, pentru că n-am avut timp să discut cu ei. Sper să nu mă refuze pentru că este un moment extrem de special, este un guvern cu un mandat special de şase luni şi alegerea respectivilor miniştri s-a făcut în primul rând prin considerarea experienţei, a profesionalismului şi a integrităţii respectivelor persoane. Sper să nu mă refuze nimeni de pe listă pentru că va trebui să găsesc un înlocuitor”, a afirmat Ponta.

Ne puteți urmări și pe Google News