Evenimentul Zilei > Social > Antena 3 va avea o nouă siglă, dar și un nou nume: Antena 3 – CNN: „Ne dorim să oferim publicului informaţie la nivel înalt”
Antena 3 va avea o nouă siglă, dar și un nou nume: Antena 3 – CNN: „Ne dorim să oferim publicului informaţie la nivel înalt”

Antena 3 va avea o nouă siglă, dar și un nou nume: Antena 3 – CNN: „Ne dorim să oferim publicului informaţie la nivel înalt”

Antena 3 a solicitat Consiliului Național al Audiovizualului să modifice sigla și numele postului de televiziune, în contextul prelungirii și modificărilor aduse parteneriatului încheiat cu rețeaua americană CNN. Astfel, de pe 27 septembrie, postul de televiziune va deveni Antena 3 - CNN.

Postul de televiziune Antena 3 a propus mai multe variante de logo-uri, toate combinând siglele Antena 3 și CNN.

Postul de televiziune Antena 3 devine Antena 3 – CNN

Sabina Iosub, reprezentant al postului românesc de televiziune, a subliniat că Antena 3 vrea astfel să ofere și mai multe informații pentru telespectatorii săi, în acord cu politicile rețelei CNN.

„Ne dorim să oferim publicului din România şi mai multă informaţie la un nivel mai înalt, conform standardelor şi procedurilor CNN International. Structura de programe nu se modifică, procentele nu se modifică. Însă, venim cu lucruri noi, cu emisiuni noi, infografii, lucruri care contează foarte mult pentru a înţelege cât mai bine subiectele.

Sursa: Paginademedia.ro/ Model logo Antena 3 – CNN

Principalele emisiuni ale postului le veţi regăsi. O să vedeţi adaptări ale programelor, o pondere în ceea ce înseamnă zona de ştiri externe, abordări diferite conform a ceea ce vedeţi la CNN International. Am modificat în mare parte studiourile tocmai pentru a fi şi vizuali cât mai aproape de telespectatorii noştri”, a motivat Sabina Iosub în fața membrilor CNA.

Studiourile, grila și formatul postului vor fi modernizate

Pe lângă schimbarea numelui, postul de televiziune își va schimba și întrega identitate vizuală, dar și grila de programe și conceptul.

Sursa: Paginademedia.ro/ Grilă de programe Antena 3 – CNN

În august, o echipă de jurnaliști americani CNN a venit la București pentru a se întâlni cu reporterii, redactorii, editorii și cu producătorii postului, dorind implementarea cât mai rapidă a tuturor regulilor impuse de CNN la nivel internațional.

În urmă cu doi ani, oficialii Antenei 3 au anunțat că postul de televiziune devine stație afiliată CNN International: „Este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva în România, este o premieră absolută în televiziune!”, spunea atunci Mihai Gâdea.

Jurnaliștii Antena 3, instruiți de americanii de la CNN

De altfel, relația postului de știri Antena 3 cu CNN este una mai veche, asta deoarece postul fondat de Dan Voiculescu avea anterior statutul de stație partener CNN. Acum, Antena 3 se află în topul audiențelor posturilor de știri, de regulă, după România TV.

„Este o schimbare programată din luna martie a acestui an. Atunci când Antena 3 a trecut de la statutul de afiliat la cel de partener al CNN. Acum probabil există o agitație creată pentru că în redacție au loc tot felul de traininguri cu reporterii și oamenii de aici.

Postul va avea și o nouă identitate vizuală, care va cuprinde ambele logo-uri, dar își va păstra și denumirea de Antena 3”, a precizat Adrian Ursu, directorul executiv al Antena 3.