Evenimentul Zilei > Social > Schimbare majoră în peisajul media. „Antena 3 CNN” va fi numele vechii stații TV
Schimbare majoră în peisajul media. „Antena 3 CNN” va fi numele vechii stații TV

Schimbare majoră în peisajul media. „Antena 3 CNN” va fi numele vechii stații TV

Un cunoscut canal de televiziune intră din toamnă în grila de programe cu un nou nume, după ce un puternic brand din Statele Unite ale Americii vine pe piața de la noi pentru a face jurnalism.

Un cunoscut canal de televiziune de la noi își va schimba denumirea din această toamnă. Astfel, postul de știri Antena 3 își va lua numele de Antena 3 CNN. Pe lângă schimbarea numelui, postul de televiziune își va schimba și întrega identitate vizuală, dar și grila de programe și conceptul.

Antena 3 se află în topul audiențelor posturilor de știri, de regulă, după România TV.

Jurnaliștii Antena 3 instruiți de jurnaliștii americani

În urmă cu puțină vreme, o echipă de jurnaliști americani ai CNN a venit la București pentru a se întâlni cu reporterii, redactorii, editorii și cu producătorii postului și pentru a reuși implementarea cât mai rapidă a tuturor regulilor impuse de CNN la nivel internațional.

În urmă cu doi ani, oficialii Antenei 3 au anunțat că postul de televiziune devine stație afiliată CNN International. „Este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva în România, este o premieră absolută în televiziune!”, spunea atunci Mihai Gâdea. Contractul de afiliere semnat de Antena 3 și CNN, încă în vigoare, este valabil pentru o perioadă de trei ani cu posibilitatea de prelungire.

Cu toate acestea, relația postului de știri Antena 3 cu CNN este mai veche, deoarece postul fondat de Dan Voiculescu avea până atunci statutul de stație partener CNN.

Studiourile, grila și formatul postului vor fi modernizate

În prezent se lucrează intens pentru schimbarea imaginii postului. Va fi realizat un nou decor, cu o grafică nouă, spectaculoasă și cu elemente venite direct de la CNN.

Schimbarea postului de știri este una programată de la începutul anului.

„Este o schimbare programată din luna martie a acestui an. Atunci când Antena 3 a trecut de la statutul de afiliat la cel de partener al CNN. Acum probabil există o agitație creată pentru că în redacție au loc tot felul de traininguri cu reporterii și oamenii de aici. Postul va avea și o nouă identitate vizuală care va cuprinde ambele logouri, dar își va păstra și denumirea de Antena 3”, a precizat Adrian Ursu, directorul executiv al Antena 3, potrivit Libertatea.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: