Angelina Jolie şi Johnny Depp, o pereche nepotrivită şi în film

Angelina Jolie şi Johnny Depp, o pereche nepotrivită şi în film

Numeroşi critici au considerat că alăturarea celor doi în "Turistul" este o eroare de casting, căci fiecare joacă excelent când este lăsat să domine un film de unul singur.

Cele trei nominalizări ale lungmetrajului "Turistul" la Globurile de Aur ("Cel mai bun film la categoria comedie/musical", "Cel mai bun actor în comedie/musical" - Johnny Depp, "Cea mai bună actriţă în comedie/musical" - Angelina Jolie) au avut parte de contestări angro nu doar din cauza modului în care critica a şters pe jos cu filmul, ci şi din cauza faptului că luarea lui în considerare drept comedie este cel puţin trasă de păr.

"Când ne-am întâlnit (ea şi regizorul Florian Henckel von Donnersmarck - n.r.), mi-a devenit foarte clar că el voia să facă un film senzaţional şi amuzant, un film pe care oamenii să-l privească cu sufletul la gură, dar pe care să nu-l ia prea în serios. Ideile noastre coincideau perfect", a declarat Jolie.

Necazul este că, deşi pricepe gluma pe hârtie, Jolie n-o şi joacă. Iar lucrurile stau şi mai rău în ceea ce-l priveşte pe Johnny Depp - pe cât de energetic era în rolurile sale cvasifantastice, pe atât de anemic este în acela realist, de profesor de liceu din Wisconsin.

Ne puteți urmări și pe Google News

Amorul dintre Paris şi Veneţia

În filmul "Turistul", Johnny Depp interpretează rolul unui turist american al cărui flirt cu o necunoscută va conduce la o întreagă cavalcadă de intrigi şi pericole, plus o poveste de dragoste, informează sinopsisul. Aflat în timpul unei călătorii neprevăzute în Europa pentru a-şi vindeca rana pricinuită de moartea soţiei, profesorul de matematică Frank (Depp) o întâlneşte pe Elise (Angelina), o femeie senzaţională, care-i iese în cale intenţionat.

Pe fundalul romantic al Parisului şi al Veneţiei, povestea lor evoluează rapid în momentul în care cei doi se trezesc implicaţi într-un joc mortal de-a şoarecele şi pisica. Ea e îndrăgostită şi de Alexander Pierce, un avocat genial care a furat milioane de la un mafiot şi care e urmărit şi de garda personală a acestuia, şi de Interpol, şi de Scotland Yard.

Ce şchioapătă

Prestaţia actoricească a lui Jolie se reduce la câteva schimbări ale mimicii, în timp ce Depp pare să facă turism pe platoul de filmare şi atât. Lipsa oricărei chimii dintre cei doi sare în ochi, în ciuda privirilor lungi şi galeşe pe care şi le aruncă. Dar nu-i nimic - după cum s-a observat deja, ştim că sunt îndrăgostiţi unul de altul pentru că ne spune coloana sonoră.

Regizorul (care deţine un Oscar obţinut în 2007) merge tiptil - o face şi în calitate de coscenarist, alături de Christopher McQuarrie şi Julian Fellowes - pentru a nu deranja starurile. Şi rezultatul este un lungmetraj care poate îţi ia ochii, dar îţi activează sinapsele doar în măsura în care îi contorizezi umorul involuntar.

INVENTAR

Angelina s-a dus, Brangelina rămâne

Au trecut 12 ani de când Angelina Jolie obţinea Oscarul pentru rol secundar pentru "Tinereţe furată". Şi foarte curând după acest eveniment, parcă a încetat să mai joace. Pregătirea ei în ale actoriei include studii la Lee Strasberg Theatre Institute, dar nu avea nevoie de tehnici à la Michael Cehov pentru a o interpreta pe Lara Croft.

A mizat pe blockbustere care făceau o avere la box-office, vezi "Domnul şi doamna Smith", "Wanted" şi "Salt". Toate filme de acţiune şi în toate Jolie este distribuită în rolul unui agent secret, ceea ce subminează credibilitatea intrigii din prima, dar fie, să zicem că împuşcăturile acoperă lacunele scenariilor (nu este cazul şi în "Turistul").

Au urmat "Beowulf", "Kung Fu Panda", apoi clasicele momeli pentru Oscar, dar vorbim despre roluri modeste: acela din "Agenţia secretă", din "Speranţa moare ultima" şi din "Schimbul". Doar cel din urmă i-a adus o nominalizare la Oscar, dar nu s-a ales cu statueta.

Analiştii au remarcat deja că Jolie pune pe primul loc activităţile umanitare antamate de Brangelina şi foloseşte "salariul de actriţă" pentru a le finanţa şi că o face pe spezele carierei ei. Iar, cu eşecul "Turistului" la box-office, demonstrează că nu mai e nici magnetul de încasări care funcţiona altă dată.

<object height="340" width="560"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/GrqpKEOF8uw?fs=1&hl=ro_RO" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/GrqpKEOF8uw?fs=1&hl=ro_RO" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="340" width="560"></embed></object>