Evenimentul Zilei > Economie > Camera Consultanților Fiscali anunță examen de intrare în profesie. Salariile sunt de peste 6.000 de lei
Camera Consultanților Fiscali anunță examen de intrare în profesie. Salariile sunt de peste 6.000 de lei

Camera Consultanților Fiscali anunță examen de intrare în profesie. Salariile sunt de peste 6.000 de lei

Camera Consultanților Fiscali a anunțat că organizează concurs de intrare în profesia de consultant fiscal sau consultant fiscal asistent. Examenul din acest an va fi susținut în sistem electronic pe data de 5 noiembrie.

Pentru astfel de posturi, salariile sunt de circa 6000 de lei. Conform Regulamentului pentru organizarea examenului de atribuire a calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent, care a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Superior al CCF nr. 11/2020.

Salarii de 6000 de lei la Camera Consultanților Fiscali

„Camera Consultanților Fiscali asigură publicarea pe site-ul propriu a procedurii de desfășurare a examenului cu cel puțin 15 zile înainte de data susținerii acestuia. Procedura conține toate informațiile necesare desfășurării în condiții optime a examenului, precum și modalitatea tehnică de autentificare și identificare pe platforma de examen, ora exactă a accesării de către candidați a platformei, ora de afișare a testelor-grilă, regulile de lucru pe platforma de examen pe care trebuie să le respecte candidații, precum și consecințele nerespectării acestora.

Concomitent cu conectarea la platforma de examen online, candidații au obligația de a se conecta pe o platformă de videoconferință de uz general, cu partea audio și video permanent pornite pe toată durata examenului. Candidatul va fi supravegheat și înregistrat video și audio pe tot parcursul desfășurării examenului, iar înregistrarea va fi arhivată timp de un an. Candidații sunt responsabili de asigurarea condițiilor tehnice necesare pentru susținerea examenului în sistem online, prevăzute în procedura de examen”, conform Regulamentului.

Despre concursul organizat de Camera Consultanților Fiscali

Înscrierea la examen se va putea face între 26 septembrie 2022 – 14 octombrie 2022, pe site-ul www.ccfiscali.ro, la  secțiunea Examen sau fizic. Documentele necesare pentru înscrierea la concurs vor trebui printate și semnate, iar apoi trimise prin servicii poștale cu confirmare de primire, prin servicii de curierat ori se depun la sediul Camerei Consultanților Fiscali, se arată pe pagina de internet a instituției.

„După încheierea perioadei de înscriere la examen, Camera Consultanților Fiscali verifica validitatea informațiilor cu privire la datele de contact ale candidaților, inclusiv adresa de e-mail. În acest sens Camera Consultanților Fiscali va solicita candidaților să transmită prin e-mail, la adresa de e-mail examen@ccfiscali.ro, resursele informatice de care dispun, necesare examenului online.

Durata totală a examinării online este fermă. Aceasta se stabilește de către Comisia de examen și se aduce la cunoștința candidaților cu cel puțin 3 zile înainte de data examenului. Candidații au obligația de a se autentifica pe platformă la data și la ora stabilită pentru susținerea examenului online. Rezultatele obținute la examen se aduc la cunoștință candidaților individual, prin contul folosit din platforma de examen online și prin publicare pe site-ul Camerei Consultanților Fiscali”, reiterează Regulamentul.