Se fac angajări la stat! Sute de posturi disponibile pentru românii care își caută de lucru. Guvernul a aprobat legea

Se fac angajări la stat! Sute de posturi disponibile pentru românii care își caută de lucru. Guvernul a aprobat legea

S-a dat drumul angajărilor în instituțiilor publice! Mai multe ministere își reorganizează activitatea și anunță angajări în număr mare. La Ministerul Fondurilor Europene urmează să fie scoase la concurs peste 500 de posturi, iar la Ministerul Mediului alte 64. De asemenea, ANAF-ul angajează peste 200 de funcționari pe motiv că se întinerește schema de personal.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Marcel Boloș scoate la concurs 536 de posturi de funcționari. Astfel, dacă toate acestea vor fi ocupate, se va ajunge la o schemă de personal de 1943 de angajați.

De asemenea, Ministerul Mediului, la șefia căruia se află UDMR-istul Tanczos Barna, urmează să-și mărească organigrama cu 64 de posturi. Se va ajunge, astfel, de la 484 de lucrători publici la 548. Tot la Ministerul Mediului va mai apărea un post de conducere – un secretar general adjunct, care se alătură ministrului, celor 5 secretari de stat, secretarului general și celor doi secretari generali adjuncți

În acest sens, pentru a putea demara procedurile de angajare, pe ordinea de zi a ședinței de guvern de luni, 23 mai, au fost introduse și aprobate două proiecte de hotărâre. Câte una pentru fiecare minister în parte.

Sursa foto: GOV.ro

Cum se justifică angajările în cadrul MIPE

În cazul MIPE, guvernul a aprobat un proiect de hotărâre privind reorganizarea ministerului prevede creşterea numărului de posturi de execuţie şi de conducere. Astfel, a fost înfiinţată şi o direcţie generală privind implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Dacă în perioada de programare 2014-2020 am avut un buget de 24 miliarde euro pe care l-am gestionat cu 1.407 funcţionari, acum bugetul pe care îl gestionează MIPE este de 96 miliarde euro. Asta înseamnă de trei ori creştere a bugetului şi am propus o creştere a numărului de personal implicat în gestionarea bugetului pe care l-am menţionat.

Astfel, numărul de posturi în cadrul structurii organizatorice aprobată de către Guvern va fi de 1.943. E de fapt numărul de posturi cu care vom gestiona cele 96 de miliarde euro. Deci un buget de trei ori mai mare şi o creştere a numărului de personal cu aproximativ 30%”, a declarat Marcel Boloș la finalul ședinței de guvern.

Conform actului normativ, între altele, numărul de secretari de stat va crește de la 5 la 8, al secretarilor generali adjuncţi de la 2 la 4 și vor fi înființate două posturi de subsecretar de stat.

Este prevăzută şi înfiinţarea Direcţiei generale implementare PNRR şi instrumente financiare, care va avea 66 de posturi.

Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

ANAF angajează debutanți

În acest context, trebuie spus că ANAF a scos la concurs 79 de posturi de execuţie, inclusiv posturi de debutanţi. Aceștia vor lucra în aparatul central. Alte 130 de posturi au fost scoase la concurs pentru Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Bucuresti. Se caută funcțioinari pentru diversele servicii din cadrul ANAF, între care Direcţia generală juridică, Unitatea de management al informaţiei şi Direcţia generală de management al riscurilor. La DGRFP Bucureşti, posturile sunt în principal de inspectori şi referenţi. De asemenea, urmează să fie anunţate angajări pe 50 de posturi şi la Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).

Noul preşedinte ANAF, Lucian Heiuş, a declarat intenționează să lanseze o nouă etapă de recrutări, la nivel regional și județean.

„Este prima etapă de recrutare pe posturi vacante la ANAF, pentru aparatul central, DGAMC şi DGRFP Bucureşti. Spre toamnă îmi doresc să avem o a doua etapă de recrutare de personal, pentru direcţiile regionale, în special pentru judeţele mari, unde sunt contribuabili importanţi”, a declarat, pentru Profit.ro, preşedintele ANAF, Lucian Heiuş.

Conform informațiilor furnizate de Ministerul Finanțelor Publice, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România a ajuns în ianuarie 2022 la 1.264.843 persoane. Nivelul este cu peste 15.000 mai mare decât în ianuarie 2021, când se înregistrau 1.249.283.

 

Ne puteți urmări și pe Google News