Evenimentul Zilei > Social > Angajări la Casele de Pensii. Ce probe se dau pentru cele 1.000 de posturi scoase la concurs
Angajări la Casele de Pensii. Ce probe se dau pentru cele 1.000 de posturi scoase la concurs

Angajări la Casele de Pensii. Ce probe se dau pentru cele 1.000 de posturi scoase la concurs

Se suplimentează personalul de la Casele de Pensii din România. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat, miercuri, demararea unui proces de selecție a unor 1.000 de angajați suplimentari astfel încât evaluarea dosarelor de pensii să respecte calendarul asumat de Guvern în cadrul PNRR.

Un număr de 1.000 de persoane vor fi angajate în cadrul Caselor de Pensii, pentru a ajuta în procesul de digitalizare și evaluare a dosarelor de pensii, a anunțat ministrul Muncii. Raluca Turcan a precizat că viitorii angajați vor presta activitate în instituțiile de pensii până la data de 30 decembrie 2022.

Angajări la Casele de Pensii. Un număr de 1.000 de angajați vor ajuta la evaluarea dosarelor de pensii

„Am avut la sediul Casei Naţionale de Pensii o videoconferinţă cu toţi preşedinţii caselor judeţe din ţară, pentru a ne asigura că procesul va fi finalizat până la jumătatea lunii septembrie, aşa cum ne-am propus. Potrivit ordonanţei de urgenţă deja publicate în Monitorul Oficial, personalul din casele de pensii urmează a fi suplimentat cu 1 000 de posturi, pe o perioadă determinată până la 30 decembrie 2022, strict pentru evaluarea dosarelor de pensii.

Procesul a fost scurtat la maximum, procesul de selecție a personalului suplimentar, astfel încât la jumătatea lunii septembrie să fim cu echipă completă și procesul de evaluare-digitalizare să intre în linie dreaptă astfel încât să menținem calendarul asumat în PNRR”, a declarat, miercuri, Raluca Turcan.

Raluca Turcan: Oamenii trebuie să cunoască exact condițiile în care vin să lucreze

Depunerea dosarelor va debuta pe data de 27 august. În urma înaintării dosarelor de angajare, va urma o probă scrisă și interviuri. Ministrul Muncii a solicitat directorilor Caselor Județene de Pensii să anunțe când va începe proiectul de selecție.

„800 de persoane cu studii superioare și 200 de persoane cu studii medii pot să participe în acest proces de selecție pentru suplimentarea personalului din casele județene de pensii. Le-am cerut președinților caselor județene de pensii să nu creeze false așteptări și să spună foarte limpede că suplimentarea de personal se face pe o perioadă determinată, până la finalul anului 2022”, a mai spus Raluca Turcan, potrivit Capital.

România are 250.000 de dosare de pensii cu şină, 1,3 milioane de dosare se află în format digital primitiv. Restul de până la 5 milioane de dosar de pensii prezintă nesincronizări între sistemele informatice.

„E important ca oamenii să cunoască exact condițiile în care vin să lucreze. Am cerut să poată să intre în procesul de selecție cu accent pe competențe și abilități, dincolo de alte criterii necesare pentru a participa la acest concurs, și persoane care nu au experiență, dar au abilități și competențe pentru a lucra în procesul de digitalizare și de evaluare”, a mai precizat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: