Andra, „enervant” de cuminte

Andra, „enervant” de cuminte

CONSTANTĂ. Cântăreaţa a reuşit, pe parcursul celor opt ani de carieră, să stea departe de tiparul noii vedete de România: face muzică bună, ştie să cânte live şi iubeşte acelaşi bărbat de câţiva ani.

Într-o eră în care dacă nu eşti implicată într-un scandal sexual, iar numele tău nu începe cu „Sexy...” , ba chiar ai talent, se cheamă că eşti o excepţie. Andra este una dintre ele.

Istoria sa muzicală a decurs fără sincope şi nu are nevoie de elemente de butaforie ieftină pentru a ieşi în evidenţă. Ajunge doar să urce pe scenă şi să fredoneze câteva note pentru a cuceri publicul. Vocea este cartea sa de vizită, completată de curând cu un nou element - albumul „Iubeşte-mă astăzi, iubeşte-mă mâine”, pe care i-l dedică soţului ei, vedeta de la Pro TV Cătălin Măruţă.

Andra pare genul de persoană pe care părinţii îl dau drept exemplu tinerelor aspirante într-ale muzicii. Însă, pentru a călca pe urmele ei, e nevoie de mai mult decât o fustă scurtă, un decolteu până la buric şi un păr ars, platinat. A dat peste cap topurile

Ne puteți urmări și pe Google News

Nimic nu pare să stea în calea fetei venite de la Câmpia Turzii în urmă cu opt ani, pentru a da peste cap topurile muzicale cu melodia „În noapte mă trezesc”. Acum, tocmai ce şi-a lansat cel de-al unsprezecelea album şi probabil că vor urma multe altele, având în vedere că are doar 22 de ani (pe 23 august împlineşte „venerabila” vârstă de 23).   La anii la care alţii de-abia termină facultatea, Andra are realizări cât pentru o viaţă întreagă. În mai puţin de două luni aniversează primul an de căsnicie, iar concertele se ţin lanţ. „Primele luni de femeie măritată au fost pline de linişte şi de iubire care s-a vrut împlinită. Am făcut cea mai bună alegere, Cătălin este omul pe care l-am visat”, declară Andra.

LANSARE. Vedeta i-a dedicat noul album soţului său, Cătălin Măruţă

Ultimul weekend liber, în martie

Preţul pe care trebuie să-l plătească pentru această viaţă desprinsă parcă din filme este lipsa timpului liber, pe care să-l aloce vieţii de familie. Ajunge acasă, în Cluj, o dată pe an, iar ultimul weekend liber a fost cel în care şi-a botezat nepotul, fiul fratelui ei, la sfârşitul lunii martie. „În mod sigur, de sărbători, merg acasă. În rest, doar în fugă şi destul de rar. Dar nu e nicio problemă, vine Câmpia Turzii la Bucureşti, aşa că reuşim să ne vedem în fiecare lună”.

Şi, cum celebrarea primului an de soţ şi soţie coincide şi cu ziua de naştere a Andrei, cuplul Măruţă a hotărât să serbeze într-un loc aparte şi au ales Spania. „Vom pleca într-o excursie în Spania, împreună cu prietenii noştri de la Cluj. Acolo vom aniversa cele două evenimente: un an de la căsătorie şi ziua mea de naştere”, spune nerăbdătoare Andra.

PLANURI. Andra va sărăbători un an de căsnicie în Spania, alături de Cătălin şi de prieteni

PALMARES

Dezamăgirea de la Cerbul de Aur Premiile pe care Andra le-a adunat de-a lungul timpului l-ar face invidios pe orice artist cu renume, însă unul singur îi lipseşte din „altar” - trofeul Cerbul de Aur. „Nu pot vorbi despre momente grele, poate... cel mult, unele care m-au dezamăgit. Aşa cum a fost momentul «Cerbul de Aur», când toată lumea mă percepea drept câştigătoare, dar nu s-a întâmplat aşa.”

Atunci, în 2005, Andra n-a obţinut decât locul doi, prea mic pentru ambiţiile ei. Însă premiile care au curs după aceea au mai cicatrizat zgârietura făcută de coarnele cerbului, iar egoul ei de cântăreaţă titrată a fost alimentat din plin - „Cea mai bună interpretă a anului” 2005, „Premiile Femeia Anului - Cea mai bună solistă a anului 2006 Generaţia Tânără”, „Premiile muzicale Romanian TopHits 2006 - Locul I soliste vocale”, „Disc de aur, platină şi diamant pentru cel mai bun album pe 2007”, „Trofeul «10 pentru România» - 2007”, „Disc de platină şi diamant pentru albumul «Popular »” sunt doar câteva elemente importante din CV-ul de artistă.   Face o echipă imbatabilă cu tatăl ei, manager de încredere. „Nu aveam de ce să apelez la altcineva, atâta vreme cât tatăl meu este un manager perfect pentru mine. De fapt, el este, în primul rând, prietenul meu. Apoi e tatăl meu iubit şi, întâmplător, e şi managerul meu competent.”  

ALBUM

„Iubeşte-mă astăzi, iubeşte-mă mâine”

Vedeta a ales să lanseze cel mai recent album, „Iubeşte-mă astăzi, iubeşte-mă mâine”, printr-un concert dinamic într-un local din Capitală, la care au luate parte, pe lângă cei 500 de fani, mulţi colegi de breaslă: Smiley şi Laura Cosoi, Willmark, Marcel Pavel, Delia, Gabriel Cotabiţă, trupa Zero, Fly Project, Vunk, Neylini etc.

Maestrul de ceremonii al evenimentului nu putea fi nimeni altul decât Cătălin Măruţă, venit să-şi susţină nevasta. Pe lângă noile melodii, Andra a interpretat şi câteva coveruri după hituri internaţionale.

  Vox populi pentru Andra Alături de „Femeia”, albumul conţine piese precum “Empty Soul”, „Pe aripi de iubire”, „Bye, Bye Baby” sau „Colţ de suflet”, pe care o cântă împreună cu Adi Korect.   Interpreta rămâne fidelă aceluiaşi stil de muzică promovat până acum - pop - cu versuri de dragoste. „Albumul îmbină mai multe stiluri muzicale, conţine piese în limba română, dar şi în engleză şi, nu în ultimul rând, piesele aparţin mai multor compozitori şi sunt foarte bune.”

Vedeta nu vrea să nominalizeze piesa preferată şi răspunde politicos: „E ca şi cum aş avea mai mulţi copii şi aş spune că pe unul dintre ei îl iubesc mai mult! Îmi sunt la fel de dragi, altfel nu le-aş fi adunat întrun album.”

Primul single promovat, „Femeia”, va fi urmat de o melodie care va fi aleasă chiar de admiratorii Andrei, pe site-ul oficial Andramusic. ro, unde vor putea vota piesa favorită, care va beneficia, de asemenea, de un videoclip.

NESCHIMBATĂ. Andra a rămas fidelă stilului muzical care a consacrat-o, pop cu versuri de dragoste VACANŢĂ. Soţii Măruţă au avut parte de un concediu de relaxare în plină iarnă, în Egipt