Evenimentul Zilei > Actualitate > Anchetatorii de la Arad au un suspect. Secretul teribil ascuns de Ioan Crișan
Anchetatorii de la Arad au un suspect. Secretul teribil ascuns de Ioan Crișan

Anchetatorii de la Arad au un suspect. Secretul teribil ascuns de Ioan Crișan

Omul de afaceri asasinat într-o parcare din Arad avea o relație extraconjugală cu o femeie care lucra la firmele sale.

Femeia lucrează la firmele sale, unde se ocupă de contabilitate și a recunoscut la audieri, în fața procurorilor că avea o idilă cu Ioan Crișan, după cum relatează Antena3. În aceste condiții, potrivit sursei citate, anchetatorii iau în considerare o nouă pistă, aceea a răzbunării casnice. Aceștia nu exclud ca soția victimei să fi aflat de această relație a soțului și să fi dorit să se răzbune. Astfel, se ia în calcul că ea ar fi comandat acest asasinat cu bombă în care a murit omul de afaceri arădean.

Între timp au apărut și alte imagini cu Ioan Crișan, din dimineața asasinatului din parcare. Bărbatul a fost surprins de camere de supraveghere când intră în blocul în care locuia, după ce a stat la o terasă din apropiere. El a rămas timp de 20 de minute la o masă, cu un pahar de coniac în față.

Localul se afla lângă imobilul în care afaceristul locuia, astfel că Ioan Crișan era unul dintre clienții săi fideli. Angajații terasei spun că omul de afaceri nu a lăsat să se înțeleagă că ar fi avut problem și că s-ar fi așteptat la ceva rău.

Un asasinat care a îngrozit o țară

Omul de afaceri a murit, sâmbătă dimineață, în autoturismul personal care a sărit în aer într-o parcare din Arad. Ioan Crișan a fost ucis la scurt timp după ce a ieşit dintr-o cafenea în care s-a întâlnit cu câţiva prieteni, în timp ce se afla la volan, făcând manevre să iasă din parcare.

Principala ipoteză luată în calcul de anchetatori este a unui asasinat la comandă provocat cu ajutorul unei bombe artizanale. Dispozitivul ar fi fost plasat sub scaunul şoferului și a fost detonat de la distanţă, prin telecomandă, cu un telefon mobil.

Ioan Crișan deținea una dintre puținele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată într-o comună din județul Arad.

Potrivit surselor citate de Antena 3, omul de afaceri avea mai multe datorii pentru arenda terenurilor pe care erau amenajate bazinele piscicole, iar numele firmelor sale apar în mai multe dosare de executare silită.