Evenimentul Zilei > Economie > An bun pentru Dacia: cota sa de piață a crescut cu 2,4%
An bun pentru Dacia: cota sa de piață a crescut cu 2,4%

An bun pentru Dacia: cota sa de piață a crescut cu 2,4%

2020 a fost un an bun pentru constructorul Dacia: a înmatriculat 47.380 de vehicule noi în România. În plus, și-a crescut cota de piaţă faţă de anul anterior.

2020 a fost un an bun pentru brandul Dacia, cu o cotă de piață în creștere! În ciuda pandemiei, constructorul auto a raportat înmatricularea în România a 47.380 de vehicule noi, în 2020.

Cota de piață Dacia a urcat la 32,4%

Compania anunță şi o cotă de piaţă în creştere cu 2,4% faţă de anul anterior, arată datele publicate marţi, citate de Agerpres. Numărul total de înmatriculări raportat de renumitul constructor auto include şi 5.024 de vehicule Dacia, livrate pentru flota Poliţiei Române. Potrivit sursei citate, cota de piaţă a brandului istoric a urcat, la finele lui 2020, la 32,4%, faţă de 30% cât se înregistra în aceeaşi perioadă a lui 2019.

Logan, Dustan și Sandero domină topul vânzărilor

Pentru al zecelea an consecutiv, podiumul celor mai vândute autoturisme din România a fost ocupat şi în 2020 de Logan, Duster, Sandero. Fiecare dintre acestea a înregistrat o creştere a cotei lor în segmentul de piaţă respectiv. Astfel, Logan a rămas cel mai popular model de pe piaţa autohtonă, cu 18.627 unităţi comercializate. Versiunea sa Stepway, lansată în urmă cu doar un an, a însemnat aproape un sfert din totalul înmatriculărilor Logan.

Urmează o nouă generație Logan și Sandero

La rândul său, Duster a reuşit performanţa de a depăşi volumele de înmatriculări din anul precedent. În 2020, au fost înmatriculate 12.161 unităţi, faţă de 11.736 unităţi în 2019. Autoturismul și-a consolidat poziţia de lider autoritar al segmentului SUV din România. În mod similar, Sandero (cu  raportează o creştere de peste 1% a cotei sale de piață, în segmentul B-Hatch. A avut 9.420 de unităţi înmatriculate. Mai mult de 90% din vânzările modelului Sandero au fost reprezentate de versiunea Stepway.

„Rezultatele înregistrate atât Logan cât şi de Sandero (cu versiunea Stepway) sunt cu atât mai remarcabile cu cât ambele se află la sfârşitul carierei.

Ştafeta lor este preluată de la sfârşitul anului trecut de o nouă generaţie de modele care aduce progrese majore în materie de design, echipare şi calitate percepută. Noile modele Logan şi Sandero au fost recompensate recent cu titlul „Maşina Anului 2021 în România”, menţionează comunicatul de presă al constructorului.

A vândut peste 520.000 de unități la nivel global, în 2020

În ceea ce priveşte vânzările totale ale mărcii Dacia (România, plus pieţele internaţionale), acestea au atins, anul trecut, 520.765 de unităţi. Din acest număr, în Europa (statele UE + EFTA) au fost comercializate 385.674 de autovehicule.