Evenimentul Zilei > Economie > Detalii neștiute despre noul model Dacia. Care ar fi prețul de pornire?
Detalii neștiute despre noul model Dacia. Care ar fi prețul de pornire?

Detalii neștiute despre noul model Dacia. Care ar fi prețul de pornire?

Jurnaliștii francezi au reușit să afle detalii despre noua Dacia, cu privire la prețul de pornire, design și practicabilitate, informații care până acum au fost ținute secrete de către compania de la Mioveni.

Publicația L’Argus, una dintre cele mai de încredere surse media în privința informațiilor despre Dacia, a efectuat un walk-around în jurul noilor modele prezentate de constructorul de la Mioveni.

De exemplu, prețul de pornire pentru o Dacia Sandero Stepway va fi între 14.000 și 14.500 de euro, conform jurnaliștilor francezi, citați de Money.ro. Pentru Dacia Logan nu există informații despre preț, având în vedere că acest model va fi retras de pe multe piețe din vestul Europei ținând cont că interesul occidentalilor pentru sedan-uri este din ce în ce mai mic.

Potrivit acestora, prețul de pornire al noii Dacia Sandero va fi de 8.690 de euro. Despre design-ul și practicabilitatea acesteia, jurnaliștii francezi vorbesc numai la superlativ.

„Noul Sandero are câteva inovații bine gândite pe care Skoda, alt brand ingenios în privința practicabilității, nu le-ar pune la îndoială. Iar Dacia Sandero este dovadă că frumusețea nu este neapărat scumpă. Estetica este, desigur, o problemă foarte subiectivă. Cu toate acestea, e clar că acest nou Sandero arată un design îngrijit și atractiv. Această nouă generație adaugă un plus de eleganță”, a comentat sursa

Jurnaliștii francezi au cuvinte de laudă si despre interiorul Daciei Sandero.

„La bord schimbările sunt cele mai vizibile. Aspectul s-a schimbat complet odată cu preluarea multor elemente de la Duster 2 sau Clio 5. Scaunele sunt exact precum cele de la Renault și oferă un suport lombar mai bun”, a mai scris sursa citată.

Deocamdată nu se știe când vor putea fi comandate noile modele de clienți.

Noua Dacia Sandero

Dacia Sandero vine cu faruri și stopuri noi, însă garda la sol de 133 milimetri a rămas neschimbată. Lungimea este de 4,08 metri și înălțimea de 1499 mm. Sandero Stepway are o gardă la sol de 174 mm, protecții laterale și o alură de crossover. Capacitatea portbagajului pentru modelul Sandero este de 328 de litri. Lățimea modelului este de 1.848 mm.