Conform sursei citate, americanii au ajuns la un nivel-record al pesimismului, în special din cauza crizei din economie. Astfel, în 2006, procentul pesimiştilor era de 69%, în timp ce în 2002, aceştia reprezentau doar 35 procente.

Dacă în anii trecuţi, războiul din Irak era motivul principal al insatisfacţiei americanilor, situaţia din economie a ajuns acum în centrul preocupărilor lor: numai 21% dintre ei cred că economia în ansamblul său merge bine şi două persoane din trei consideră că ea este în recesiune.

40% dintre americani cred că de vină pentru criza din sistemul imobiliar, cea care a adus ţara în recesiune, se datorează instituţiile de reglementare. 28%ă văd drept principale vinovate organismele de creditare, în timp ce 14 procente dintre americani cred că vina aparţine celor care fac împrumuturi.

Afişând un puternic pesimism în ceea ce priveşte economia ţării, peste 72% dintre americani spun totuşi că situaţia financiară personală este mai degrabă bună, faţă de 27% care afirmă contrariul.

Sondajul a fost realizat telefonic în perioada 28 martie – 2 aprilie pe un eşantion de 1.368 de persoane şi are o marjă de eroare de 3%.

Sursa: The Money Channel.