Evenimentul Zilei > Politica > Alina GORGHIU, reacție în scandalul Cherecheș-PNL
Alina GORGHIU, reacție în scandalul Cherecheș-PNL

Alina GORGHIU, reacție în scandalul Cherecheș-PNL

Președintele PNL, Alina Gorghiu a oferit prima reacție după ce filialei Maramureș, Mircea Dolha, a anunțat, joi, primele trei nume care se vor regăsi pe lista județeană pentru parlamentare.

Viorica Cherecheș (mama primarului Cătălin Cherecheș) este primul nume pe listă, urmat de senatorul Anca Boagiu și de președintele organizației municipale PNL Baia-Mare.

În ceea ce privește fierberea din PNL după numirea cauza mamei primarului din Baia Mare, Alina Gorghiu a declarat:

„Eu vreau sa va raspund foarte transant si o sa fiu la fel de sincera, cum v-am obișnuit. În PNL,  judeci omul, nu judeci familia, vecinii de pe scara, judeci omul! La Maramures, aceasta doamna este considerata una  dintre cele mai respectate persoane, un manager de spital bun, un om foarte serios. Fiul da, are probleme, dar nu trebuie sa raspunda pentru fiul dumneaei. Ne-am asumat această candidatură, dupa CV-ul, reputatia la nivelul judetului pe care il reprezinta”, a spus președinta liberală.

Despre celelalte candidaturi, dar  și despre propunerile pentru guvern, Gorghiu a explicat:„Doamna Boagiu a fost asumata, solicitata de organizatia PNL Maramures. Ceea ce ma bucura, la Maramures, este ca avem pe locuri eligibile trei doamne (…) Prima propunere pentru executiv  va fi o femeie, vom aduce oameni din societatea civila, nu doar unul doi, vor fi mai multi.

 Ce va asigur este urmatorul lucru: astazi, in PNL, pot sa spun ca s-a facut istorie. Este prima lista pe care PNL o are si o inainteaza electoratului  si respecta criteriile de integritate. Avem oameni care respecta in totalitate decalogul pe care ni l-am asumat. N-o sa vedeti acest lucru la alte partide”.