Alimentele pe care să le consumăm în Postul Paștelui și la care să fim atenți. Pericolul e foarte mare

Alimentele pe care să le consumăm în Postul Paștelui și la care să fim atenți. Pericolul e foarte mare Sursa foto: Arhiva EVZ

Postul Paștelui a început luni, 18 martie, iar timp ce 48 de zile credincioșii trebuie să renunțe la produsele de origine animală. Având opțiuni limitate, dieta lor se axează în mare parte pe fructe și legume, dar este esențial să acorde atenție și acestor alimente.

În această perioadă, este important să ne asigurăm că obținem zilnic necesarul de vitamine și minerale din dieta restricționată specifică Postului. De asemenea, multe persoane fac greșeli în alimentație, consumând regulat produse care au un conținut caloric ridicat.

Alimentele pe care le putem consuma în Postul Paștelui

Medicul Laura Ene subliniază că există anumite alimente pe care toți cei care aleg să țină Postul Paștelui ar trebui să le excludă din dietă, cum ar fi pateul vegetal.

Într-adevăr, postul ar trebui să fie o perioadă de detoxifiere, iar noi cu toate alimentele pe care le avem la îndemână în comerț, din păcate, mai degrabă ne intoxicăm cu E-uri și cu alimente procesate”, a spus aceasta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Medicul recomandă să optăm pentru alimente cât mai naturale și puțin procesate. Dimineața, putem alege să consumăm o felie sau chiar două de pâine integrală cu humus sau fasole bătută, alături de care să adăugăm un ardei sau un castravete.

Postul Paștelui

Sursa foto: dreamstim.com

În Postul Paștelui este suficient pentru a evita produsele procesate, cum ar fi pateurile vegetale din comerț, care sunt încărcate cu E-uri și pot crea probleme similare cu cele cauzate de mezeluri în timp.

Prăjelile trebuie, de asemenea, evitate

Potrivit medicului Laura Ene, pentru masa de prânz, putem opta pentru orez integral, paste integrale, cartofi copți sau o mâncare de mazăre.

Totuși, ar trebui să evităm prăjelile în Postul Paștelui, deoarece acestea pot reprezenta un pericol pentru siluetă, dar și pentru sănătate.

Postul Paștelui.

Sursa foto: Arhiva EVZ

De obicei, ieșim din post cu mai multe kilograme decât am intrat pe baza acestor exagerări alimentare. Să nu uităm să includem în alimentaţia noastră nuci, alune, migdale, dar nu mai mult de 30g/zi”, a spus aceasta.