Cele mai bune alimente pentru creier. Ne ajută să ne concentrăm mai bine

Cele mai bune alimente pentru creier. Ne ajută să ne concentrăm mai bineAlimentul care e plin de proteine și grăsimi sănătoase. Ce beneficii are. Sursa foto: 289752315 © Monticelllo | Dreamstime.com

Există mai multe alimente care ne pot îmbunătăți performanța creierului și memoria. Medicii și nutriționiștii ne recomandă să le adăugăm în dieta noastră.

Există mai multe alimente care ne pot îmbunătăți performanța creierului și memoria. Acestea ne ajută să ne simțim mai bine și să avem mai multă energie. Ele au puține calorii, dar numeroase beneficii pentru sănătate.

Cele mai bune alimente pentru creier

Fructele de pădure sunt pline de antioxidanți, vitamine și fibre. Afinele, în special, au fost legate de îmbunătățirea memoriei și a performanțelor cognitive. Doar un pumn de fructe de pădure este necesar pentru o stimulare a creierului.

Spanacul și alte legume cu frunze închise la culoare sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți. Acești nutrienți susțin funcția creierului și oferă o eliberare de energie care va fi susținută pe tot parcursul zilei. Este indicat să le consumăm zilnic.

spanac

Cele mai bune alimente pentru creier. Ne ajută să ne concentrăm mai bine. Sursă Dreamstime

Migdalele, semințele de dovleac și semințele de floarea-soarelui sunt surse excelente de vitamina E, care îmbunătățesc funcția cognitivă. Nucile și semințele furnizează un mineral, cum ar fi magneziul și zincul, care sprijină sănătatea generală a creierului.

nuci

Cele mai bune alimente pentru creier. Ne ajută să ne concentrăm mai bine. Sursa foto: Dreamstime.com

Alte alimente care ne îmbunătățește memoria

Cerealele integrale, cum ar fi quinoa, orezul brun și ovăzul, asigură o eliberare constantă de zaharuri pentru creier. Acești carbohidrați susțin nivelurile susținute de energie și îmbunătățesc concentrarea pe parcursul zilei. Cerealele integrale ne ajută să avem energie toată ziua.

Compusul activ din turmeric, curcumina, are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Studiile sugerează că turmericul ar putea avea potențialul de a aduce beneficii pentru sănătatea creierului.

Și acizii grași omega-3 sunt componente esențiale ale membranelor celulare din creier. Peștii grași (somon, macrou și sardine), semințele de in, semințele de chia și nucile conțin acizi grași omega-3 și nu trebuie să lipsească din dieta noastră.

Ne ajută corpul și mintea

„Alimentarea organismului cu un mic dejun, prânz și cină nutritive nu înseamnă doar satisfacerea poftei de mâncare, ci și o investiție profundă în bunăstarea ta generală. Aceste mese servesc drept piatră de temelie a vitalității, furnizând nutrienți esențiali care vă hrănesc nu doar corpul, ci și mintea. Fiecare îmbucătură este o oportunitate de a vă susține sistemul imunitar, de a vă echilibra nivelul de energie și de a cultiva o bază rezistentă pentru o sănătate optimă”, a spus specialista Orna Avidan, potrivit jpost.com.

Ne puteți urmări și pe Google News