Alimente care influențează mirosul corpului. Pe listă apar și băuturi

Alimente care influențează mirosul corpului. Pe listă apar și băuturi Sursa foto: Ferli Achirulli Kamaruddin | Dreamstime.com

Majoritatea oamenilor își doresc să miroase plăcut și au grijă de igiena lor și produsele pe care le folosesc. Cu toate acestea, anumite alimente pot avea influențe negative asupra mirosului emanat de corp. Astfel de efecte apar din cauza compușilor eliberați în timpul digestiei și metabolismului. Produsele pe care le consumăm zilnic joacă un rol important în modul în care mirosim.

Mirosul corpului este influențat de mai multe aspecte. Genetica, igiena și starea de sănătate sunt câțiva factori. Un rol semnificativ în modul în care mirosim îl au și alimentele pe care le consumăm zilnic. Unele dintre ele pot elibera anumiți compuși sau gaze care au efecte asupra organismului.

Sulful afectează mirosul corpului

Alimentele care conțin sulf fac parte din categoria de produse care contribuie la mirosul corpului. În timpul digestiei, compușii de sulf din conținutul unor legume pot fi descompuși, eliberând prin respirație sau transpirație un miros distins sau chiar neplăcut.

O bună parte dintre legumele pe care le consumăm zilnic au în compoziția lor sulf. Printre ele se numără broccoli, varza de orice fel, conopida, ridichea, gulia și fasolea uscată. Bogate în sulf sunt și ouă, sucul de struguri și vinul. Compușii de sulf din aceste alimente sunt absorbiți în fluxul sanguin și excretați prin transpirație și respirație.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe lista cu legume bogate în sulf, care afectează mirosul corpului, se numără usturoiul și ceapa de orice fel, inclusiv prazul. Aceste mirosuri pot persista ore în șir, ceea ce face ca persoanele care consumă astfel de alimente să fie remarcate pentru mirosul lor caracteristic.

Tipuri de carne care pot provoca un miros neplăcut

Carne roșie, de porc, pui și pește

Carnea roșie și cea de pește influențează mirosul emanat de corp. Sursa foto: 149111241 © Whitestorm | Dreamstime.com

Mirosul corpului poate fi influențat de multe alimente pe care le consumăm frecvent. Un exemplu este carnea roșie. Digestia acestui tip de carne produce subproduse de aminoacizi sau diverși compuși care conțin sulf. Grăsimile pot elimina și ele anumiți compuși mirositori. Persoanele care au o dietă bogată în carne roșie pot avea un miros corporal mai pronunțat sau neobișnuit.

Peștele este un alt tip de carne care afectează mirosul corpului. Speciile precum somonul sau macroul conțin acizi grași omega-3. Aceștia sunt benefici pentru organism însă pot contribui și la apariția mirosurilor corporale diferite. Descompunerea acestor acizi grași în timpul digestiei poate elibera compuși care, atunci când sunt excretați prin transpirație, pot provoca un miros de pește.

Multe fructe, legume sau tipuri de carne pot influența mirosul pe care corpul nostru îl emană, indiferent de rigurozitatea igienei. Cu toate acestea, astfel de efecte apar doar la persoanele care consumă regulat, în cantități mari, aceste alimente. În cazul usturoiului și a cepei, lucrurile stau diferit, efectele secundare ale consumului lor apărând imediat.

Băuturile influențează mirosul corpului

Nu doar unele legume sau anumite tipuri de carne pot influența mirosul corpului, ci și unele băuturi. Este cunoscut faptul că persoanele care consumă alcool au un miros diferit. Astfel de băuturi au efecte asupra mirosului corporal din cauza efectelor pe care le au asupra ficatului și a modului în care sunt metabolizate. Izurile neplăcute pot fi eliminate prin transpirație sau respirație.

Ceaiul și cafeaua fac parte din produsele care afectează mirosul emanat de corp. Ele cresc aciditatea stomacului și usucă gura, putând duce la dezvoltarea unor bacterii care cauzează un miros neplăcut al gurii. De asemenea, ambele băuturi afectează sistemul nervos central și stimulează transpirația.

Efectele asupra modului în care mirosul corpului este influențat de aceste alimente sau băuturi pot fi reduse. Menținerea unei bune igiene personale, hidratarea corespunzătoare și o dietă bogată în fructe și legume proaspete pot ajuta. Un rol important îl joacă și factorul genetic, fiecare corp în parte fiind diferit, potrivit stiripesurse.ro.