Alexandru Tudor a explicat, prin intermediul unui comunicat, ce a discutat cu Adrian Falub, tehnicianul formației Concordia Chiajna, în timpul partidei cu Dinamo. Astăzi, prosport.ro a scris că „centralul” l-a avertizat pe antrenorul oaspeților că fundașii centrali se chinuie să primească avertismente și să comită penalty-uri.

"Vreau să clarific încă din start că nu am folosit în niciun moment al partidei cuvântul ”blat”, iar în acțiunile mele din timpul jocului am încercat să aplic recomandările pe care arbitrii le primesc la cursuri.
 În momentul în care un arbitru sesizează incorectitudini în interiorul suprafeței de pedeapsă înaintea fazelor fixe, este indicat, conform scării de prevenție, ca el să urmeze o serie de pași: avertisment personal, atenționare semipublică pentru un jucător sau grup de jucători, separarea de grup a jucătorilor în cauză și atenționarea publică a acestora și discuție cu căpitanul echipei.
 
După ce am epuizat toți acești pași fără a vedea o reacție din partea jucătorilor atenționați am ales să comunic cu antrenorul echipei oaspete, procedura fiind una eficientă, pentru că, după intervenția sa verbală asupra propriilor jucători, am sesizat clar dispariția incorectitudinilor.  Menționez că și pe jucătorii echipei gazdă i-am atenționat atunci când am remarcat o succesiune de incorectitudini de același tip.
 
Acțiunile mele au reprezentat doar o măsură de prevenție obișnuită, una care am considerat că mă va ajuta atât pe mine, cât și desfășurarea partidei în condiții normale.
 
„Afirmația conform căreia i-aș fi încurajat pe jucătorii echipei gazdă în timpul meciului se explică în felul următor. Dacă un jucător are un contact ușor și poate continua, iar el o face, eu consider că am datoria să îl încurajez: ”Joacă! Continuă!”, acestea fiind un îndemn uzual în fotbal și pe care l-am adresat jucătorilor ambelor echipe.
În schimb, ”O ajungi!”, cuvinte cu care eu l-aș fi încurajat pe jucătorul Dorin Rotariu, au fost în realitate ”O ajunge!” și erau direcționate, prin sistemul de comunicare, către arbitrul asistent, în sensul ca arbitrul asistent să rămână concentrat asupra fazei până la încheierea ei. Nu poți încuraja un jucător aflat la 40 de metri distanță de tine, ca în această situație", a spus Tudor.

 

Te-ar putea interesa și: