Evenimentul Zilei > Justitie > Alex Bodi, pe urmele interlopului Clămparu. Procurorii cer arestarea pentru o nouă infracțiune
Alex Bodi, pe urmele interlopului Clămparu. Procurorii cer arestarea pentru o nouă infracțiune

Alex Bodi, pe urmele interlopului Clămparu. Procurorii cer arestarea pentru o nouă infracțiune

Alex Bodi ajunge pe urmele interlopului Clămparu, liderul celei mai mari rețele de traficanți de femei din Europa. În dosarul în care este inculpat fostul soț al Biancăi Drăgușanu, alături de nașul său, procurorii DIICOT au cerut, din nou, arestarea preventivă, pentru o altă infracțiune.

Alex Bodi, pe urmele interlopului Clămparu, considerat unul dintre cei mai periculoşi traficanţi de fiinţe umane din Europa.

Dosarul instrumentat de procurorii  DIICOT, în care Bodi a fost arestat, în luna noiembrie, îl vizează și pe nașul său, Adrian Tâmplaru.

Controversatul om de afaceri a fost „locotenentul” lui Ion Clămparu și a preluat „afacerea” de la fostul său șef pe care a condus-o chiar și când se afla în închisoare, între anii 2008 și 2011.

Așa a ajuns „Nașul” să facă bani grei din traficul de femei pe care le obliga să se prostitueze în mai multe țări din Europa, precum Germania, Spania, Italia, Marea Britanie sau Elveția.

Adrian Tâmplaru este celebru în Sibiu și deține, precizează Viva.ro, un restaurant celebru, numit Restaurant Hermannstadt GrillHaus. Nașul de cununie al lui Alex Bodi deține și o celebră pensiune.

Alex Bodi, pe urmele interlopului Clămparu

Odată cu finalizarea rechizitoriului în cazul celor 30 de persoane puse sub acuzare, în acest dosar, procurorii au cerut arestarea, din nou, a lui Alex Bodi.

După reținerea sa, în noiembrie 2020, judecătorii au stabilit ca fostul soț al Biancăi Drăgușanu poate să fie cercetat în stare de arest la domiciliu și a fost eliberat din Penitenciarul de Maximă Siguranță din Craiova, împreună cu alți doi membrii ai grupării.

Însă, procurorii DIICOT au anunțat, luni, că, prin rechizitoriu, „față de un inculpat (Alex Bodi n.a.), s-a solicitat instanței schimbarea măsurii arestului la domiciliu cu cea a arestului preventiv”.

Totodată, arată anchetatorii, „prin același rechizitoriu, față de același inculpat, s-a dispus trimiterea în judecată și pentru săvârșirea infracțiunii de sustragere de sub sechestru”.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru evz.ro, că Alex Bodi a încercat să ascundă o parte din averea pusă sub sechestru.

Mai exact, mașinile de lux pe care le are în propietate.

Nașul și finul, urmașii lui „Cap de porc”

Ion Clămparu (foto) zis „Papa”, „Cap de porc”, sau „Ion de la Madrid”,  a fost șeful rețelei preluată de nașul Adrian Tâmplaru și de finul său, Alex Bodi.

Interlopul originar din Botoșani a fost liderul uneia dintre cele mai vaste rețele de proxeneți care, potrivit anchetatorilor din Spania, avea legături cu numeroase cluburi și hoteluri din Marea Britanie.

Ioan Clămparu a fost căutat timp de opt ani de polițiștii români și s-a aflat pe lista Interpol, fiind printre cei mai căutați 26 de infractori. Era acuzat că a obligat peste o sută de femei să se prostitueze, numai în Spania.

Se estimează că, de-a lungul carierei, a coordonat, cu mână de fier, o rețea de proxeneți care aveau în custodie circa 2.000 de femei care erau obligate să se prostitueze pentru el.

Clămparu, condamnat la închisoare în trei țări

Clămparu a fost prins în Spania, în luna septembrie 2011. A fost condamnat, în septembrie 2017, de judecătorii de la Tribunalul Alba la 25 de ani de închisoare şi o amendă de 50.000 de lei, în urma contopirii pedepselor aplicate acestuia în trei ţări: România, Spania şi Italia.

Instanța a constatat că Ioan Clămparu a fost condamnat în iulie 2014 de Tribunalul Sibiu la 11 ani și 8 luni de închisoare, și, de asemenea, că acesta a primit o pedeapsă de 20 de ani de închisoare în Spania

În timpul procesului, instanța a constatat că pe numele lui Clămparu mai exista o condamnare, din 2008, dată de o instanță din Milano, de 18 ani de închisoare și o amendă de 45.000 de euro.