Evenimentul Zilei > Actualitate > UPDATE. Alertă. Suspiciune de coronavirus în România. Medicii anunță că nu s-a confirmat
UPDATE. Alertă. Suspiciune de coronavirus în România. Medicii anunță că nu s-a confirmat

UPDATE. Alertă. Suspiciune de coronavirus în România. Medicii anunță că nu s-a confirmat

Un caz de suspiciune cu infecție de coronavirus în România s-a înregistrat sâmbătă seara la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare.

UPDATE: Cazul de coronavirus nu se confirmă. În urma primelor analize efectuate de Secția de Boli Contagioase a Spitalului Județean Satu Mare, medicii susțin că bărbatul are viroză și i s-a recomandat izolarea la domiciliu.


Știre inițială: Din primele informații este vorba despre un pacient sosit recent din Italia. Acesta, în vârstă de 45 de ani, a afirmat că avut contact cu persoane venite din China. Potrivit propriilor declarații, chinezii nu erau bolnavi, însă spune că prezintă simptomele specifice unei viroze, ceea ce nu înseamnă neapărat că ar fi purtătoarul virusului mortal.

Pentru a evita orice risc, medicii de la UPU Satu Mare au luat măsurile specifice de protecție prescrise prin protocol în asemenea cazuri și au dispus transportarea și izolarea sa la Secția de Boli Contagioase a Spitalului Județean, unde i se vor face analize suplimentare și va fi ținut sub monitorizare permanentă.

Reamintim că prima suspiciune cu infecție de coronavirus din România a fost înregistrată în urmă cu trei zile la Reșița, la un asistent medical întors recent din Germania, însă în cazul lui, după analize suplimentare, virusul nu a fost confirmat, informează satumareonline.ro.

În întreaga lume s-au înregistrat 69.000 de cazuri de îmbolnăvire, sâmbătă fiind consemnat şi primul deces produs în Europa de Covid-19.