Evenimentul Zilei > Actualitate > Alergători din 15 țări la UVT Liberty Marathon
Alergători din 15 țări la UVT Liberty Marathon

Alergători din 15 țări la UVT Liberty Marathon

Universitatea de Vest din Timișoara îi invită pe iubitorii de sport la a doua ediție a UVT Liberty Marathon, care se va desfășura în 2 iunie. Peste 1500 de alergători din 15 țări sunt așteptați să ia parte la maratonul timișorean. Organizatorii își continuă misiunea de a susține și promova ideile libere, educația prin sport și un stil de viață sănătos și, nu în ultimul rând, cultivarea unui spirit independent.

Cea de-a doua ediție a evenimentului sportiv se va desfășura sub sloganul Dare to run și se adresează atât alergătorilor experimentați, cât și tinerilor și copiilor aflați la prima experiență de alergare în cadrul unei curse organizate. Astfel, traseele propuse variază, de la 2 la 42 de km, oferind câte o cursă pentru fiecare tip de alergător. Mai multe informații privind cele patru categorii de curse – copii, cros, semimaraton și maraton precum și înscrieri pentru participarea la eveniment se realizează online.

UVT Liberty Marathon își propune să aducă împreună 1500 de alergători. “Până în 2021, anul în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii și, sperăm, un magnet pentru întreaga regiune, ne propunem ca UVT Liberty Marathon să devină un eveniment internațional de referință pentru iubitorii de sport, iar Timișoara să fie un punct important pe harta marilor maratoane urbane din țară, dar și din această parte a Europei”, arată prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timișoara.

A doua ediție a evenimentului sportiv cuprinde și o serie de conferințe pe teme de dezvoltarea personală și promovarea unei vieți sănătoase.