Evenimentul Zilei > International > Aleksei Navalnîi, mesaj din spatele gratiilor: „Depăşind frica, vom putea elibera Patria”
Aleksei Navalnîi, mesaj din spatele gratiilor: „Depăşind frica, vom putea elibera Patria”

Aleksei Navalnîi, mesaj din spatele gratiilor: „Depăşind frica, vom putea elibera Patria”

Aleksei Navalnîi, mesaj din spatele gratiilor. Rivalul lui Putin a transmis un mesaj susţinătorilor unde le cere să nu se lase intimidaţi şi să elibereze Rusia de „hoţi”.
Aleksei Navalnîi, mesaj din spatele gratiilor: „Depăşind frica, vom putea elibera Patria”. Cel mai amre rival al lui Putin a reuşit să trasnmită un mesaj susţinătorilor săi.

Aleksei Navalnîi, mesaj din spatele gratiilor. Acesta le cere susţinătorilor să elibereze Rusia „de hoţii aflaţi la putere”.

„Ei pot să se menţină la putere şi să o folosească pentru îmbogăţirea lor personală sprijinindu-se numai pe frica voastră.
Dar noi, depăşind această frică, noi vom putea să ne eliberăm Patria de această bandă de hoţi care o ocupă”.  Este mesajul transmis de Navalnîi şi publicat pe Instagram.

Reamintim că o instanță din Moscova a decis marți condamnarea la închisoare a disidentului Alexei Navalnîi. Politicianul, lider al opoziției, a catalogat hotărârea ca fiind bazată pe ura și teama lui Putin față de el.

Peste 10.000 de persoane au fost arestate în ultimele săptămâni la manifestaţiile pro-Navalnîi, arestat la revenirea în Rusia după ce s-a tratat în Germania în urma unei otrăviri cu substanţa neurotoxică Noviciok pentru care opozantul rus îl consideră responsabil pe preşedintele Vladimir Putin.

Aleksei Navalnîi, mesaj din spatele gratiilor: Putin va rămâne în istorie ca un otrăvitor

Aleksei Navalnîi a declarat că agenții serviciilor de securitate rusești i-au pus otravă în chiloți, acuzație pe care Kremlinul o respinge.

Navalnîi a făcut câteva delcaraţii extrem de dure la adresa lui Putin: „Singura metodă a lui Putin este de a ucide oameni. Oricât de mult s-ar preface că este un mare strateg geopolitic, el va rămâne în istorie ca un otrăvitor. A fost Alexandru Eliberatorul, Yaroslav cel Înțelept și Putin Otrăvitorul de Chiloți”.

Aleksei Navalnîi, mesaj din spatele gratiilor. „Putin este un hoț!”

Mii de susţinători au pus pe jar Kremlinul. Aceştia au avut curajul să se adune în Piața Manezhnaya din Moscova pentru a protesta neautorizat după ce Tribunalul Moscovei l-a condamnat la închisoare pe liderul lor. În Piaţă s-a scandat „Putin este un hoț!” și „Putin este un otrăvitor!”, potrivit Reuters.