Urnele se vor închide la ora 17:00 GMT. Potrivit sondajelor, marele favorit la câştigarea alegerilor legislative este partidul stângii radicale, anti-austeritate, Syriza, cu un avans cuprins între 2,9% şi 6,7% faţă de formaţiunea Noua Democraţie a premierului conservator Antonis Samaras, notează Agerpres.

Majoritatea în Parlamentul Greciei, până la aceste alegeri, este deţinută de Noua Democraţie (127 de mandate) şi PASOK (28 de mandate). Syriza, principala formaţiune politică aflată în opoziţie, are 71 de mandate.

Potrivit unei declaraţii oferite la începutul lunii ianuarie de deputatul Georges Stathakis, pentru Financial Times, Syriza vrea să reducă puterea oligarhilor şi oamenilor de afaceri care controlează economia ţării, cu scopul de a promova competiţia.

Rolul unor antreprenori "oligarhi (care activează) în domeniul lucrărilor publice sau în presa privată ce întreţine legături politice cu puterea" trebuie redus, cu scopul de a promova competiţia, declarase atunci economistul şi membrul Syriza Georges Stathakis