Alchimistul de un milion de dolari

Alchimistul de un milion de dolari

Anshul Samar, 14 ani, e pasionat de chimie. Din această pasiune a rezultat un business bănos: un joc de cărţi „Elementeo“, bazat pe elementele chimice din sistemul periodic.

„Bătălia“ se dă pe electroni. Fiecare jucător trebuie să încerce să reducă numărul electronilor adversarului până la zero pentru a câştiga, duelându-se cu cărţi ce reprezintă adevărate „arme“ chimice.

De exemplu, cartea care întruchipează Oxigenul are proprietatea de a provoca rugina anumitor metale reprezentate de cărţi ale adversarului. Fiecare jucător primeşte cinci cărţi, fără a şi le alege, care reprezintă armata sa. Apoi începe duelul, în care fiecare „combatant“ iese la atac cu una dintre cărţi. În funcţie de proprietăţile „armei“ pe care a pus-o în joc, un jucător pierde sau câştigă runda.

Anshul şi-a pus pe picioare compania - Alchemist Empire Inc.- cu 500 de dolari primiţi de la o asociaţie californiană ce finanţează proiectele oamenilor cu talente speciale. Tânărul director general aşteaptă venituri de circa 1 milion de dolari pentru anul 2007. „Noi injectăm distracţie în educaţie“, se mândreşte Samar cu afacerea sa. Pentru a avea o „trambulină“ bună, Samar şi-a stabilit cartierul general în celebra Silicon Valley, zonă în care au început multe alte companii de succes.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Dacă această afacere nu se va mai bucura de acelaşi succes în viitor, pot merge acasă şi pot să mă bucur de o cină liniştită. Încă există coşul de baschet în spatele casei şi skateboardul în garaj“, a declarat inventatorul „Elementeo“ pentru publicaţia „PC World“.