Evenimentul Zilei > Social > Ajutor de la stat pentru medicii de familie! Câți bani vor primi
Ajutor de la stat pentru medicii de familie! Câți bani vor primi

Ajutor de la stat pentru medicii de familie! Câți bani vor primi

Stimulentul de risc, în valoare de 2500 de lei, acordat până acum doar personalului medical care tratează pacienții cu Covid-19, va fi dat și medicilor de familie.

„Ordonanța de urgență a Guvernului a fost amendată în acest fel de către comisia de buget a Senatului, iar senatorii urmează să și voteze, marți, în plen această modificare”, anunță profit.ro.

Amintim că luna trecută, Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, declara că medicii care se ocupă de pacienții cu coronavirus vor primi un stimulent.

„Fac precizarea că tot în ceea ce privește echipamentele medicale s-a aprobat achiziționarea de spitale modulare și urmează să fie decis administratorul acestora. Este o veste bună și așteptată de cei care activează în domeniu. A doua măsură este legată de stimulentul de risc pentru medicii care tratează pacientii cu Covid-19.

Aceștia vor primi un stimulent de 2.500 de lei și nu este supus contribuțiilor sociale. Singura regulă este cea referitoare la impozitul pe venit. 10% din acest stimulent se reține. Guvernul s-a gândit la toate cadrele medicale care sunt implicate în tratamentul pacienților depistați cu coronavirus.”, a precizat Boloș.