Evenimentul Zilei > Actualitate > VEZI dacă ai ZBURAT cu un avion pilotat în secret de REGELE Olandei
VEZI dacă ai ZBURAT cu un avion pilotat în secret de REGELE Olandei

VEZI dacă ai ZBURAT cu un avion pilotat în secret de REGELE Olandei

Compania KLM Royal Dutch Airlines a confirmat faptul că Regele Olandei, Willem-Alexander, , pilotează în secret aeronavele KLM, pe rute interne sau europene.

Săptămâna trecută, Regele a recunoscut într-un interviu acordat ziarului De Telegraaf că, în ultimii 21 de ani, a zburat în calitate de copilot de două ori pe lună cu KLM. Willem-Alexander a păstrat discreţia de fiecare dată când a fost la bordul aeronavelor iar pasagerii nu au ştiut cine se află la manşă. 

„Avantajul de a fi copilot constă în faptul că nu este nevoie să-mi spun numele. Întotdeauna când le urez pasagerilor un zbor plăcut alături de noi, menţionez doar numele căpitanului şi al echipajuuil. Deci nu trebuie să mă prezint.” a declarat Regele. 

Întrucât prezența regelui nu va fi anunțată niciodată, pasagerii nu vor fi notificați când membrul familiei regale se va afla la bord.

Suveranul olandez a precizat că se antrenează în prezent pentru a pilota aeronavele Boeing 737 din flota KLM. Regele va continua să zboare de două ori pe lună în calitate de copilot, la fel cum obișnuia în timp ce pilota avioanele de dimensiuni mai mici, Fokker 70. Acesta alege de obicei zborurile scurte, ca să poată reveni rapid în Olanda în caz de urgență.

Compania KLM a fost fondată în anul 1919, fiind astfel cea mai veche linie aeriană care și-a păstrat numele original. În 2004, Air France și KLM au format alianță Air France KLM.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.