Evenimentul Zilei > Actualitate > Ai băut cam mult? Cum scoţi ALCOOLUL din organism
Ai băut cam mult? Cum scoţi ALCOOLUL din organism

Ai băut cam mult? Cum scoţi ALCOOLUL din organism

Ai exagerat...puţin cu alcoolul? Trebuie să ştii câteva reguli care te scapă de mahmureală.

Cea mai intensă mahmureală apare la circa 14-15 ore după ce a fost consumat alcoolul. Dacă ai băut cam mult, te doare capul şi îţi simţi tâmplele pulsând.
În funcţie de orice metabolism, în parte fiecare organism acţionează diferit la băutură. Tot ce trebuie să faci acum este să stopezi efectele intoxicaţiei cu alcool din organismul tău.

Nu lua niciodată

Iată 14 sfaturi utile pentru a scăpa de mahmureală: Trebuie să dormi deoarece  odihna e ideală pentru recuperare şi revenire a tranzitului stomacal; Împrospătează-te cu multă apă şi suc natural, în special cu vitamina C, preparat în casă; Evită să consumi cafea. Te va deshidrata puternic şi nu ai nevoie de asta; Trebuie să consumi o doză de băutură energizantă; Bea o doză de cola şi mănâncă un baton de ciocolată; Mănâncă la micul dejun peşte cu lămâie şi murături în oţet; Bea un cocktail slab alcoolizat; Fă un duş fierbinte, apoi rece şi iar fierbinte, masând tâmplele; Nu lua niciodată aspirină sau ibuprofen, deoarece îţi faci mai mult rău; Fă puţină gimnastică pentru că transpiraţia te ajută să elimini toxinele; Ia două pastile de vitamina B la sfârşitul zilei, te ajută să adormi; Mănâncă banane. Acest fruct va înlocui o parte din potasiul şi din magneziul, pe care le-ai pierdut. Banana va elimina senzaţia de greaţă.